Kenal 10 Tahun, Noorkhiriah Pula Dedah Sikap Syafie Naswip Yang Mengejutkan Ramai Pihak

Pelakon Noorkhiriah akui selesa berkawan dengan pelakon, Syafie Naswip dan perkenalan di antara dua bintang ini sudah pun mencecah lebih 10 tahun.

Malah, kongsinya lagi, dia mulai kenal Syafie sejak lelaki itu masih di bangku persekolahan.

“Dok spital ni mula ler nk terobek ituini,apalagi nk wat..wall pn akk dh nampak mcm panggung wayang..akak kenal adik akak ni dari umo dia 17 tahun masa sama2 p LA ms menang Anugerah Skrin.

“Akak kat sana mmg kemana dgn Pie sb dia terror bab2 ambk gmbr..mmsg selenge je pasai tk pernah2 mimpi jejak kaki ke Hollywood tuuu… akk kan antu bergambar. Memang akk pegang betui Pie masa kat sana..demam pn ttp bgambo,”tulis Khiriah.

Dalam pada itu, Khiriah memuji sikap Syafie atau mesra disapa Pie kerana sangat menghormati orang tua.

Pada masa sama, bintang Nur ini juga berkongsi sejarah di sebalik kisah Syafie ketika hadiri uji bakat filem Mukhsin.

“Seyes,anak ni hormat org tinggi tahap gaban..patutlah arwah Cik Min #YasminAhmad syg ggiler,kalaulah Cik Min masih ada. masa Pie p odition Mukhsin ada kisah sblk kisah.

“Nak anta kazen p odition rasanya last2 Pie jadi Mukhsin..dgn rambut sikat rapi masatu tk silap akk pakai tencho kan dik..Alhamdulillah,akk ada lee sc gak dlm Mukhsin..merasa leerrr.

“Tapi  kenangan p LA mmg best..dedua tak reti mende..tp bab gambar mmg penuh album..kt pokok,pintu jamban pun akk suh Pie snap..asal nampak pelik tp idok lee leh post pasal lom btudung time tu,” kongsi Khiriah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dok spital ni mula ler nk terobek ituini,apalagi nk wat..ding2 wad pn akk dh nmpk mcm panggung wayang..akak kenal adik akak ni dari umo 17 thn ssama p LA ms menang Anugerah Skrin..dh lama dlm industry..giler besor bakat dia..akk kat sana mmg kemana dgn Pie sb dia terror bab2 ambk gmbr..mmsg selenge je pasai tk pernah2 mimpi jejak kaki ke Hollywood tuuu… akk kan antu bergambo..mmg akk pegang betui Pie masa kat sana..demam pn ttp bgambo..seyes,anak ni hormat org tinggi tahap gaban..patutlah arwah Cik Min #YasminAhmad syg ggiler,kalaulah Cik Min masih ada😔..masa Pie p odition Mukhsin ada kisah sblk kisah..nak anta kazen p odition rasanya last2 Pie jadi Mukhsin..dgn rambut sikat rapi masatu tk silap akk pakai tencho kan dik..Alhamdulillah,akk ada lee sc gak dlm Mukhsin..merasa leerrr..tp kenangan p LA mmg best..dedua tak reti mende..tp bab gambar mmg penuh album..kt pokok,pintu jamban pun akk suh Pie snap..asal nampak pelik tp idok lee leh post pasal lom btudung time tu..apapun oltebest utk mu adik @syafienaswip..baik atau buruk perjalanan hidup kita itu adalah pengalaman berharga..anggap apa saja yg jadi utk mematangkan kita..yg baik kekalkan..yg buruh suhsuhsuh mohon go away..Sayang Mak Ayah kita selagi dorang ada..Jaga diri bebaik..Akhlak Jaga yer..tcare dik🙋🏻‍♀️

A post shared by Noorkhiriah Ahmad Shapie (@khiriah17) on

Dalam masa sama, Khiriah turut memberikan kata-kata semangat buat pelakon berusia 27 tahun ini untuk meneruskan kehidupan seperti biasa meski menerima pelbagai kecaman dari netizen.

“Apapapun all the best utk mu adik @syafienaswip..baik atau buruk perjalanan hidup kita itu adalah pengalaman berharga.

“Anggap apa saja yg jadi utk mematangkan kita..yg baik kekalkan..yg buruk suhsuhsuh mohon go away..Sayang Mak Ayah kita selagi dorang ada..Jaga diri bebaik..Akhlak Jaga yer..tcare dik,” tulis Khiriah.

Sementara itu, netizen telah meninggalkan komen yang plebagai terhadap perkongsian pelakon itu.

Terdahulu, Sweet Qismina turut meluahkan rasa apabila dia selesa berkawan dengan Syafie.

Foto : Instagram Noorkhiriah

Sumber : Media Hiburan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.