“Ramai Mohon Maaf..” – Selepas Sebulan Berkahwin, Isteri Sufi Akhirnya Buat Lap0ran p0lis

PENYANYI Sufi Rashid memberitahu bahawa isterinya, Nurulain Md Yusof sudah membuat lap0ran p0lis terhadap beberapa netizen yang melemparkan kata-kata kes4t terhadapnya.

Sufi atau nama sebenarnya Muhammad Sufi Rashid, 28,  berkata, dia enggan mended4hkan identiti individu berkenaan bagi menjaga aiib mereka.

 

“Lap0ran p0lis sudah dibuat cuma saya memilih untuk tidak berkongsi di media sosial berkenaan dengan butiran individu terbabit. 

“Sebaik-baiknya, hal peribadi seperti ini biarlah kami sekeluarga sahaja yang tahu,” katanya ketika dihubungi mStar.

Sufi dan Nurulain bergelar suami isteri pada 21 September lalu dalam sebuah majlis sederhana yang diadakan di Putrajaya.

Isteri Sufi sudah buat lap0ran p0lis terhadap beberapa netizen.

Perkahwinan Sufi menjadi kontr0versi selepas sebuah video tular memperlihatkan isterinya Nurulain meningg4lkan pelamin sewaktu ibu Sufi, Irma Suriana Mahamud datang bersalaman dengan anaknya itu.

Kecaman yang diterima membuatkan, Nurulain memberi am4ran kepada pengguna laman sosial yang menulis kata-kata kes4t agar tidak keterlaluan atau menerima tindakan und4ng-und4ng.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bring her to watch her favourite singer, @jud1ka . But i’m still your favourite kan b? @nuraaen . 😝

A post shared by @ sufierashid on

Dalam pada itu, Sufi menjelaskan tindakan und4ng-und4ng yang diambil adalah untuk memberi pengajaran kepada netizen supaya lebih menjaga lisan dan pertuturan mereka di media sosial.

Menurutnya, selepas amaran tersebut dimuat naik isterinya, ramai netizen yang memohon maaf menerusi mesej peribadi.

“Saya kongsikan di media sosial kerana nak ingatkan masyarakat untuk menjaga percakapan mereka. Kalau nak kec4m-kec4m pun, ada tahapnya. Janganlah sampai teruk sangat.

“Alhamduliah, lepas post pasal lap0ran p0lis tu ramai yang minta maaf. Bukannya harapkan maaf ataupun apa-apa cumanya saya sekeluarga hanyalah manusia yang tak lari daripada kesilapan,” katanya. 

 

Alhamduliah, lepas post pasal lap0ran p0lis tu ramai yang minta maaf. 

Sufi Rashid

Penyanyi

Sementara itu, ditanya mengenai kehidupannya selepas sebulan bergelar suami, Sufi berkata, semua urusannya lebih tersusun.

Katanya, segala masalah dapat diselesaikan dengan lebih tenang berikutan ada isteri disampingnya.

“Bangun je ada orang kat sebelah, sebelum ni bangun kat sebelah tak ada siapa. Lepastu bila bangun saja, makanan dah siap. Saya rasa macam dipermudahkan lagi urusan. 

“Kalau ada masalah, saya tak payah nak call-call sebab isteri ada depan mata kan,” ujarnya.

Sementara itu, Sufi sempat menasihati netizen untuk tidak menjangkakan kehidupan selebriti adalah kehidupan yang sempurna.

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.