bukan anak 8?anak 10? tengok sini gmbr.status IG istri daie terkini-story kami ni mcm gabungn kisah cinta nabi2

ada orang dedahkan ini adalah facebook istri daie  Aerin Radzi

gambar cover ada 10 anak2..ada friend bertanya,bukan ada 8 anak ke?

aerin menjawab 2016 yg lalu 8,lani dah 2018 hihi

dan kat profile ada tulis mother of 10 kids

 

tentang profile fb itu,benar kepunyaan beliau atau bukan..biar owner sendiri yg jawab

ni about profile itu

status terkini istri daie farhan di IG

story kami ni mcm gabungan kisah cinta nabi2-status terkini istri Daie di IG

Rupanya Allah dah siapkan hadiah seorang suami yang Allah sendiri pilih untukku Dai Farhan.. “

” Lain benor rasa cinta cari sendiri banding Allah anugerahkan.. ” – Isteri Baru Da’i Farhan Kongsi Kisah Pertemuan Mereka Di Tanah Suci. Wah, Sweet Sangat !!

Dai Farhan atau nama sebenarnya Nik Ahmad Farhan berasal dari Tanah Merah, Kelantan. Beliau merupakan seorang pendakwah yang mula dikenali umum sejak diangkat menjadi juara program realiti Da’i Pendakwah Milenia di TV3 pada tahun 2014.

Sejak beberapa hari ini tul4r mengenai Dai Farhan berkahwin buat kali kedua. Isteri keduanya merupakan seorang janda yang mempunyai lapan orang anak. Mereka bernikah di Tanah Suci Makkah dengan niat untuk menjaga kebajikan wanita tersebut.

Namun, baru-baru ini Dai Farhan telah mencer4ikan isteri pertamanya yang sedang sarat mengandung anak kedua mereka. Akibat dari perbuatannya tersebut pelbagai kec4man hebat diberikan netizen kepada Dai Farhan dan juga isteri barunya.

Menerusi akaun Instagram, isteri baru Dai Farhan telah berkongsi kisah detik pertemuan pertama mereka di Tanah Suci Makkah. Isterinya yang merupakan seorang usahawan dan juga doktor tidak menyangka akan bertemu jodoh di Makkah. Baca kisah yang dikongsikannya di bawah :

” All this time i am waiting for the call.. finally Dijemput ke rumah Allah jauh beribu batu aga1nst the sea, to find my true love.. who’s know better then HIM.. rupanya Allah dh siapkan hadiah seorg suami yg Allah sdiri pilih utkku @daifarhan .. “

” Lain benor rs cinta cr sdiri banding Allah anugerahkan.. hanya org2 yg menyaksikan kejadian miracle ni je akn fhm @maklon906 tqvm saksi utama hihi.. pendekkan cerita wlp sy tidak mencari dia.. Dia tidak mencari sy.. “

” Allah dh tulis d luth mahfuz bahawa story kami ni mcm gabungan kisah cinta nabi2 bak kata @shasya_habib plak. Kami ditemukan ditanah suci dan akhirnya kami d satukan ditanah suci penuh keberkatan dgn ikatan pernikahan (the best part msing2 terima seadanya wlp tak pernah tgk or tahu background masing2 ) “

” I am always yakin wanita baik utk lelaki baik, lelaki baik utk wanita baik.. Inshaallah till jannah.. Allah maha melihat, mendgr, pengasih, penyayang lagi maha memberi.. syukur sekurang2nya Allah anugerahkan sebuah cerita yg indah dlm pertemuan kami utk diceritakan pd ank2 kami kelak.. “

” Tidak ada istilah ramp4s meramp4s atau menumpang kasih.. Jodoh ini rahsia Allah dan cinta kasih syg Allah terlalu melimpah ruah utk di panggil menumpang atau meramp4s, Smua ketentuanNya utk memberi nikmat pd hambaNya dan ketentuanNya jg bt hambaNya utk muhasabah diri.. “

” Knp diberi ujian sebegini supaya selalu menjaga sebaiknya pemberianNya sebelum ditarik balik.. Allah selalunya akn mengantikan dgn yg lebih baik dan terbaik dr yg sedia ada..

#lotsoflove #jagahatiallahjagakita #jagatulisan #jagalisanjagahati #allahknowsbest

Jodoh itu rahsia Allah. Siapalah kita untuk menidakkannya. Semuanya sudah ditentukan oleh Allah. Namun, ruangan komen di akaun Instagram isterinya ditutup

Sumber : Apple Hijau

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.