Ibu Puteri Balqis Mula Bercerita Mengenai Bekas Suami

Ibu kepada pelakon cilik, Puteri Balqis Azizi iaitu Norashikin Mohd Aziz menafikan dia dan b3kas suami terbabit dalam penyalahgvnaan d4dah seperti didakwa segelintir pihak.

Norashikin ketika dihubungi Harian Metro berkata, itu adalah f1itnah yang sengaja dilemparkan dalam usaha untuk mengervhkan lagi keadaan dilaluinya sekarang.

“Saya dan Aqish (Balqis) jadi penat dengan fi1tnah ini. Berat sangat dvgaan kami. Janganlah f1itnah saya begini.

“Saya tidak pernah ambil d4dah atau buat perkara itu di lokasi penggambaran. Jangan disebabkan penampilan saya yang kurvs dan ‘seraba1i’ orang f1itnah saya sedemikian rupa. Saya tidak ada masa nak bersolek dalam keadaan anak saya sebegitu.

Pert4han Suami

“Saya juga nak pert4hankan bekas suami yang ditvduh ambil d4dah. Walaupun kami bukan lagi suami isteri, fakta s4lah mengenainya saya kena betulkan. Sepanjang kami bersama, tidak pernah ambil d4dah. Kalau tidak ada apa yang baik untuk diperkatakan mengenai kami, janganlah sampai fi1tnah. Selama 10 tahun saya dan bekas suami terbabit dalam bidang ini, tak pernah pun nak ambil d4dah. Aqish sangat sedih dengan perkara ini,” katanya.

Sebab Tarik Diri Berlakon

Norashikin berkata, itu juga menjadi sebab kenapa anaknya menarik diri pada saat akhir daripada terbabit dalam telefilem Tiada Galang Ganti terbitan A Aida Production semalam.

Norashikin menjelaskan, anaknya memang tidak mahu berlakon buat masa sekarang.

“Dia tidak mahu mendengar perkara negat1if di lokasi. Sebelum ini dia tak pernah buat hal begini. Dulu, apa saja masalah yang berlaku, dia tetap ke lokasi. Tapi kali ini sangat berbeza dan bertalu-talu kami kena.

Minta Maaf A. Aida

“Disebabkan itu, dia tidak mahu berlakon. Saya minta maaf sangat dengan A Aida Production. Tawaran berlakon memang ada, tapi Aqish yang tidak mahu berlakon. Takkan saya nak paksa pula sebab yang mahu bekerja adalah dia.

“Buat masa ini dia memang lebih kepada penulisan dan lebih suka bersendiri. Dia ada kawan tertentu saja. Orang dalam industri hiburan pun dia tidak mahu jumpa sangat,” katanya.

A. Aida sebelum ni meluahkan perasaan terkejut selepas menerima masej dari Ibu Puteri Balqis mereka mahu menarik diri dari terlibat dengan telefilem terbitan produksi beliau

Terdahulu, Puteri Balqis yang juga pelakon drama Akulah Balqis memuat naik luahan hati di Instagram berkenaan tvduhan segelintir pihak mengatakan ibunya mengambil dad4h.

Nabil Huda sebelum ini melalui Twitter hari ini Abil ada mempersoalkan sesuatu yang bermain di fikirannya tentang Balqis yang terpaksa berjalan di Kuala Lumpur untuk sara h1dup.

Abil tertanya-tanya mengapa bukan kedua ibu bapa Balqis yang mencari kerja memandangkan mereka ada kemampuan berjalan dan bercakap dengan sempurna?

 

P3nceraian

Pencera1an Nouryl dan Azizi membuatkan segalanya suk4r. Dengan ibu yang sudah tua dan ahli keluarga lain yang mempunyai tanggungjawab sendiri, Nouryl dan Aqish cuba berdikari. Pelbagai kerja yang dilakukan oleh Nouryl. Dari bekerja mengangkat barang-barang di pasar, menjadi tukang cuci di rumah orang, membungkus makanan dan bermacam-macam lagi. Ada ketika beliau bekerja lebih 18 jam sehari untuk mencari wang pervbatan untuk Aqish.

Sehingga kini, sudah setahun sebulan Aqish sak1t, namun dengan pertolongan teman-teman rapat, doktor yang mer4wat, pelbagai usaha yang dibuat dengan r4watan hospital serta r4watan tradisional, Aqish beransur pul1h dan sudah ada perubahan.

“Saya sebenarnya mahu memberikan semangat kepada diri saya, kepada ibu-ibu tunggal di luar sana yang mengalami nas1b yang sama, supaya terus berusaha melaw4n dan mengub4ti anak-anak kita. Saya tidak menyangka ianya akan menjadi besar. Saya akui salah saya kerana tidak memperbetulkan kenyataan pihak media, tetapi di dalam fikiran saya ada perkara yang lebih penting untuk saya hadapkan iaitu Aqish.

“Banyak kali saya menafikan, tetapi hashtag itu seolah-olah dijadikan bahan rujukan dan seperti menjadi perkara yang benar. Atas nasihat kawan juga saya buang hashtag tersebut,” ujar Nouryl kesal.

Tidak ramai yang tahu betapa wanita ini terlalu menyayangi anaknya. Setiap kali Aqish batvk atau mvntah berd4rah, dikendong Aqish sambil berlari ke klinik, dan jaraknya bukan dekat. Ada ketika kudrat sudah tiada, panggil Grab atau ambulan yang tentunya memerlukan duit juga untuk dibayar. Besar sungguh pengorb4nan seorang ibu walaupun sering ditvduh dan dit0mah dengan bermacam-macam f1tnah.

Apa-apa pun kita doakan yang terbaik buat Balqis sekeluarga. Semoga urusan mereka dipermudahkan

Sumber : Duniadanakhirat.com

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.