Connect with us

Hiburan

“Syukur Padamu Ya Allah” – Ali Puteh Sebak Isteri Disahkan Hamil

Published

on

Dalam kedukaan terselit kegembiraan, hanya itu yang mampu diungkap pelawak dari kumpulan Puteh Ali, yang juga adik kepada Allahyarham Abam.

Ali berkata, dia tidak menyangka isterinya Melati Fitri Abdullah kini sedang hamil enam minggu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selamat tahun baru 2020…aaira cakap nak tgk bunga api…walid cancel kan keje malam ni sbb nk bawak aaira tgk bunga api je…hehehhe

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

“Syukur pada mu Ya Allah, sesungguhnya Dia-lah sebaik-baik perancang…Hanya itu yang mampu saya ungkapkan buat masa ini. Di kala saya sedang berduka, Dia berikan kegembiraan buat kami sekeluarga.

“Betapa hebatnya aturan Allah, Dia gantikan arwah Ainul dalam masa yang tidak terduga ini.

“Cuma, kalau arw4h Abam ada dia pasti sangat gembira dan teruja,” katanya sebak.

Ditanya mengenai kandungan isterinya, Ali memberitahu pemeriksaan berkala akan dilakukan mengikut prosedur seperti biasa.

“InsyaAllah, kami akan pergi ke klinik dan jalani pemeriksaan macam ibu hamil lain.

“Cuma bezanya kali ini, mungkin isteri akan diberikan lebih perhatian kerana pernah ada ‘history’ (anak mengalami jantung berlubang).

“Apa pun terima kasih kepada anda semua yang telah banyak mendoakan kami sekeluarga, hanya Allah SWT yang dapat membalasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam jumaat penghulu Hari…cepat masa berlalu…besar dah kamu wahai anak…semoga menjadi anak YG berguna suatu Hari nnti.. @aaira_qaireen permata hati Ibu walid

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

 

Ali pada 26 November tahun lalu, kehilangan puteri keduanya, Sharifah Nur Ainul Mardhiah yang disahkan meningg4l dunia kerana jantung berlubang dan mengalami masalah injap jantung terbalik.

Ainul meningg4l dunia selepas 17 hari dirawat di hospital dan menghembuskan nafas terakhir pada usia 3 bulan.

Selain Ainul, hasil perkongsian hidup bersama isterinya Ali mempunyai seorang lagi anak perempuan berusia tiga tahun, Sharifah Nur Aaira Qaireen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rindu lah dekat kesayangan walid ni..bile nk balik ni…hihihi @melatifitri_ @aaira_qaireen

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

Foto: Azrul Rafie & Instagram Ali Puteh

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending