“Lawak Bila Abam Cuba Buat ‘Count on Me Challenge’ Kat Nabila Razali”.. – Rasa Sebak Sebab Kini Sorang Dah Takde

 

Terdahulunya, menerusi rancangan sensasi iaitu Meletop, kumpulan pelawak yang nama nya tidak asing lagi dalam industri seni, Bocey berkongsi akan terlibat dalam rancangan seakan akan Sepahtu Reunion. Tiga anggota yang lebih dikenali dengan nama panggilan Achey, Fad & Arwah Abam. Industri pasti nya merindui telatah abam dan sumbangan nya tiada tolak banding. Min mendoakan agar arwah ditempatkan dalam kalangan hamba hamba yang Beriman. Semoga amalan nya diterima oleh Yang Maha Kuasa.

Abam menghembvskan n4fas terakhir pada 10 Februari 2020 di rumah kediamannya di Gombak. Difahamkan Hidayah (Isteri Arwah Abam) memberitahu:

“Beberapa hari lepas dia dem4m dan mengadu s4kit kepala. Tetapi bila ajak ke hospital, dia tak mahu. Katanya hanya dem4m dan s4kit kepala biasa. Tapi… pagi tadi saya kejutkan untuk solat subuh, namun dia tak ada tindak balas daripada dia,” katanya menangis teresak-esak. Abam & Nor Hidayah mengikat tali perkahwinan pada tahun 2017 dan dianugerahkan seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey bin Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang kini berusia 5 bulan.

Hanya sedutan video yang lepas, telatah arwah bersama ahli ahli kumpulan menjadi trending pada saat ini dalam carta youtube.

Jom Lihat Video Dibawah:

Jom Lihat Juga apa kata netizen:

Setiap video yg berunsurkan abam mesti ad fans yg mensedekahkn al fatihah dkat aruah, alhamdulilah pasti tenang aruah di sana…Al fatihah buat mu syed karya mu akn kami kenang sampai bila bila

Masih mcm tak prcaya abam dah xde.. Kenapa eh, banyak2 artis yg meningg4l, arw4h abam paling rase sedih, sebak… Tiap kali tgk video dia, mesti nak nangis..klu artis lain xde plk mcm tu

Ini baru betul2 dikatakan sahabat sampai m4ti…senang susah takkan tinggalkan kawan…abam kami doa kn mu sentiasa tenang disana ..bagi familynya dan fad & achey kuatkan diri dan bertabahlahh

Masih baru lgi vedio ni. Rasa mcm xboleh trima, xleh blaa..sedih jgk laa sbb abam ni baik orgnye..Al-Fatihah..semoga arw4h abam di tempatkan di kalangan orang yang beriman

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

 

Sumber : Youtube, rimbabara

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.