Connect with us

Hiburan

“Sakit Bila Pergi Si Kasih” – Achey Susun Nama Lagu Single Nyanyian Dirinya, Fad Dan Abam

Published

on

Kehilangan sahabat sej4ti Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey bin Syed Mohd Ridzuan Al-Juffrey memang sangat dir4sai oleh Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir bin Hamzah dan Fad atau nama sebenarnya Muhammad Fadzlie bin Nizam.

Keakr4ban mereka melalui gabungan Kumpulan Bocey sememangnya tidak dapat dis4ngkal. Pem3rgian Abam pada hari Isnin lalu memb3rikan kes4n yang sangat bes4r bukan sahaja kepada ahli keluarga dan sahabat h4ndai, tetapi juga kepada mereka berdua, apatah lagi ketika itu Fad berada di luar negara.

Sebagai peminat setia yang sentiasa mengikuti perk4mbangan mereka, media sosial mereka dipenuhi dengan cerita keakraban di antara satu sama lain.

Malah sambutan hari lahir Fad pada 13 Februari juga disambut di rumah arwah Abam selepas tamat majlis tahlil yang diadakan.

Mungkin ramai yang sudah tahu bahawa ketiga-tiga mereka iaitu Achey, Fad dan Abam masing-masing mempunyai single tersendiri.

Dalam satu entri di Instagram milik Achey, dia menyusun cantik tajuk lagu s1ngle nyanyian setiap daripada mereka.

“Alhamdulillah, cantik susunan bila aku buka YouTube,” tulis Achey.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah Cantik susunan bila aku bukak youtube… #sakit #bilapergi #SIKASIH #nampakjedoaterus #kitabaikramaisayang #bocey

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

Single Achey yang bertajuk ‘Sakit’, single Fad yang bertajuk ‘Bila P3rgi’ dan single Abam yang bertajuk ‘Sikasih’ dig4bungkan Achey menjadi ‘Sakit Bila Pergi Sikasih’ walaupun hanya kebetulan, tetapi membayangkan peras4an mereka ketika ini yang kehilangan Abam.

Sama-sama kita sedek4hkan Al-Fatihah buat Allahyarham  Syed Umar Mokhtar dan semoga Allahyarham di tempatkan bers4ma orang-orang yang beriman dan beramal s0leh.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending