Connect with us

Hiburan

“Memalukan sebagai orang Islam” – MV Baru Andi Bernadee Dikrltik Netizen, Scene ‘Giglt Leher’ Terlampau S3ksi?

Published

on

Sejak akhir-akhir ni, golongan artis dilihat makin kreatif dalam menghasilkan karya masing-masing. Kreatif ni bukan saja dari lagu yang dihasilkan tapi MV lagu pun makin di luar kotak ideanya.

Namun tak semua orang boleh terima kreativiti dan kelainan yang ditampilkan seperti dalam muzik video Andi Bernadee yang baru ni bertajuk Shimmy.

 

“MV lagu baru Andi ‘jijik LUC4H terlampau s3xy’” 

Menerusi satu posting yang viral di Twitter, MV Shimmy dikrltik kerana dikatakan terlalu ‘luc4h dan s3ksi’. Uish!

Lebih menambah kontr0versi, katanya dalam MV ni ada scene giglt-giglt leher. Amboi! Korang tengoklah sendiri kat bawah.

 

 

 

“Finally ada jugak orang sedar pasal MV si Andi ni, so disgusting” 

Tweet tersebut mendapat sokongan daripada netizen lain yang mempunyai pendapat yang sama.

Ada juga yang mengatakan, Andi meniru idea MV tu daripada penyanyi antarabangsa, Jason Derulo dan tak ada originality dalam lagu dan video tersebut. Siap ada yang cakap muzik video ni terlalu ‘kebaratan’ sangat sampai mel4nggar ciri-ciri keislaman. Hmm…

 

“Kita ni sebagai Melayu takyah kot buat video macam tu acah vampire” 

Korang rasa macam mana? Okay ke Andi buat MV macam ni atau macam keterlaluan je bagi seorang Muslim untuk buat video macam ni? Min pun tak tahu nak kata apa. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Lobakmerah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending