Connect with us

Hiburan

Pernah Dikaitkan Dengan Pelakon Jelita Fasha Sandha, Kini Mukhlis Rosdi Mendirikan Rumah Tangga Dengan Pilihan Hati

Published

on

Dikenali apabila pernah dikaitkan dengan pelakon jelita Fasha Sandha tidak lama dulu, Mukhlis Rosdi ada berkongsi kisah percintaan bersama isteri selepas selesai majlis persandingan.

Ulasnya, sewaktu membuat video mengaji, ramai golongan wanita yang ‘follow’ akaun sosialnya dan mengakui terlalu ramai pilihan untuk dijadikan teman istimewa.

Tak sangka dulu hanya kenal melalui instagram & sekarang Allah satukan saya bersama @nazreenazurahijab❤️ Nak tahu tak cerita macam mana kami kenal ? Tapi jangan jemu pulak ?

Dulu masa sy jadi Duta Mengaji.com under @capriceofficial , sy banyak travel ke kl and going back to kb and repeat it again like twice a month. And that time jugak still run my product @amaura_hq and it goes well until now Alhamdulillah ? And time tu jugak la selalu buat kelas mengaji dekat Publika. Penat tu penat la jugak sebab kena handle produk lagi & kena datang kl lagi sebab at least sebulan kena buat 2 kali kelas mengaji. And alhamdulillah ramai jugak yang berminat nak belajar mengaji ni lagi2 perempuan ? Dalam kelas sy perempuan paling ramai taktahu lah kenapa ?

And also my task as a Mengaji.com Ambassador, sy kena post about mengaji everyday & beberapa video setiap minggu. Makin lama makin ramai yang follow sy and makin ramai yang timbul minat ke arah mengaji which is bagus la kan bila buka ig boleh la tengok benda2 berfaedah sikit kan? ? Tapi masa tu iman diuji bertalu2 sebab makin ramai kaum hawa yang approach ? but Reen belum timbul lagi masa tu. Mana la si Reen ni kan ? ?

Kalau nak cakap pasal DM, overall 90% semuanya kaum hawa yang selalu ada dekat ‘Request Message’ tu. Orang perempuan ni suka main DM eh ? ? But still Reen belum timbul lagi time tu ? Mana lah si @nazreenazurahijab ni kan ? ?
Eh jap jappp ! Penat tak baca ? Ke rasa nak termun ? ? Kalau nak termun sy nak stop dah ? Sebab panjang lagi ni….

Disebabkan ramai yang seronok nak baca sambungan kisah macam mana Reen boleh kenal dgn sy, so kita sambung ya ? Tarik nafas panjang2 dulu ?

Ok so that time cik @nazreenazurahijabbelum muncul lagi while sy tengah busy posting about islamic dekat Instagram ni. Tapi time tu terfikir jugak bestnya kalau kawin sebab nanti boleh ajar isteri mengaji. Sy ni takdela pandai sangat mengaji & still lagi belajar mengaji. Pandai macam mana pun seseorang tu mengaji, dia tetap akan ada kesalahan & haruslah selalu belajar sambil mengajar. So memang dari dulu sy ni tak kisah bakal isteri sy ni kuat agama atau biasa2 sahaja. Seriously tak kisah. Yang penting dia berhati mulia & hati tak keras. Sebab apa? Haaa kalau dia sebelum ni seorang yang tak ambil serious sangat pasal agama, bila ditegur dia akan ikut & dengar. Tapi kalau seseorang tu jenis yang lembut luarannya, hati keras & dia rasa dia ada agama sikit, dia akan susah untuk ikut suami dia nanti. Sebab apa? Sebab dia rasa apa yang suami dia tegur tu over & dia rasa takperlu ikut and at last dia akan buat cara dia. So be careful ya guys ? Tapi tu just pandangan sy ?

Kalau korang dapat yang dah ada asas agama tu adalah bonus ? Jangan pilih yang cantik luaran sahaja. Orang cantik ni susah nak jaga. Tapi kalau dia cantik tapi dia tahu asas agama, dia akan senang untuk dijaga. Faham kan? Percayalah ? So sorry to all yang DM sy puji macam2 itu lah ini lah. Semua DM sy baca. Takde 1 pun yang tertinggal. Tapi bila banyak sangat orang puji, agak bahaya sebenarnya sebab nanti akan sedikit sebanyak timbul riak dihati. Tapi hakikatnya realiti sy tidak seindah yang korang tengok. Malah orang lain lebih indah sebenarnya. Tapi sy tetap bersyukur dengan apa yang ada…

Sambungan… Lepas beberapa bulan bekerja dengan @capriceofficial , buat live mengaji, buat video mengaji, buat kelas mengaji itu ini, sy ni orang lelaki kan, iman selalu diuji ? pantang tengok orang perempuan follow kita, terus buka profile dia nak tengok macam mana pergi dia hahaha. 

“Lagi2 time tu memang ramai la permpuan follow kan ? Banyaknyaa pilihan kita hahaha poyo tak? Ok kalau rasa nak muntah sila muntah sekarang ? Tapi hakikatnya macam tu lah. Just nak share dengan korang je ? Kita ni suka la tengok benda2 yang indah kann. Semua orang suka tengok benda cantik sebab itu kan fitrah. Taksalah pun.

Sudah menjadi fitnah lelaki sukakan sesuatu yang indah, namun dia berdoa agar ditemukan jodoh yang baik dan menutup aurat.

Then bila lama2 tu cuba2 perbetulkan diri sikit2 hari demi hari utk dapat isteri yang baik, sebab orang cakap kalau nak jodoh yang baik, kita ni sendiri kena baik. In sha Allah akan dikurniakan orang yang baik. Maka misi mencari yang baik diteruskan dengan scroll2 perempuan2 baik.

Actually sy ni jenis suka tengok perempuan pakai pakaian tutup aurat habis. Pakai handsocks, pakai stokin, tudung tutup dada, baju labuh tutup punggung. Sejuk mata kalau tengok. Semua lelaki macam tu rasanya. Suka tengok benda baik. 

Tapi benda jahat pun suka tengok jugak kan? Lelaki lah katakan. Bila lama2 pasang niat macam tu, tiba2 one day tu papppp noti terkeluar dekat phone ni “@nazreenazurahijb started following you”. First tu takde la excited sangat sebab biasa la kan keluar noti orang follow kita. 

Tapi macam tergerak hati nak buka & tengok sape la budak ni ? First impression buka ig @nazreenazurahijab , blur sikit rasa kepala ni. Sebab dia punya ig tu macam igshop dengan bio dia tulis “tudungbulatstylo”. So sy ni pikir la ni ig personal ke igshop. Pening kita dibuatnya.”

Ulasnya, penampilan isteri ketika itu yang menutup aurat mengikut syariat Islam membuatkannya terbuka hati untuk mengenali dengan lebih rapat.

Tapi hati ni kuat sangat tertanya2 dia ni ig betul ke ig fake. Kalau ig betul, rasa macam nak sangat kenal dengan dia sebab dia selalu pakai jubah, selalu pakai tudung labuh, selalu pakai baju yang tutup lengan, selalu pakai stokin & pose2 dia tu agak ayu laa. Tapi sesuai la dengan nama dia orang panggil ayu kan ? So time tu just pikir kalau boleh kenal dia memang rasanya boleh pergi lebih jauh…. *bersambung,” tulisnya.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagu ni untuk awak @nazreenazurahijab ?❤️ . Skincare : @skinrepair_hq Supplement : @amaura_hq Lipmatte : @her.captain.official Photographer : @thephoria.xo

A post shared by ? Duta Mengaji.com (Former) (@mukhlisrosdi) on

Amboi sweet sangat ustaz. Kami doakan semoga hubungan ini berkekalan hingga ke syurga.

Apa Kata Anda! Dah Baca Jangan Lupa Komen & Share. Terima Kasih

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: INstagram mukhlisrosdi via MH /jutawan bbn

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending