Connect with us

Hiburan

“Citra anak solehah” – Netizen Tersentuh Lihat Anak Syurga Erma Fatima Hadiahkan Diari Bertulis Doa Khas Buat Ibunya

Published

on

Ramai kat luar sana melihat kepayahan ibu bapa yang menjaga anak-anak istimewa. Namun jarang yang tahu bahawa anak-anak ini adalah rahmat terbesar buat keluarga tersebut.

Kalau dulu kita selalu dengar kisah mengenai anak autism Zarina Zainuddin, tapi ramai yang tak tahu bahawa pengarah dan pelakon, Erma Fatima juga mempunyai seorang anak istimewa bernama Citra. 

“Hadiah dari Citra tahun ni sangat menyentuh hati aku…” 

Baru-baru ini, video Citra memberi hadiah kepada Erma Fatima pada hari jadinya viral di laman Instagram.

Erma yang berkongsi video tersebut kepada followersnya memberitahu bahawa Citra telah menghadiahkannya sebuah diari khas yang menuliskan semua doa-doa remaja tersebut kepada Erma. Allah… mulianya hati awak Citra! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hadiah dari Citra tahun ni sangat menyentuh hati aku..Diary yg tertulis doa2 dia setiap hari untuk aku.. Ya Allah..jagalah dia untuk aku selamanya… #anaksurgaku

A post shared by Ermafatima (@ermafatima) on

“Mulianya hati awak Citra. Keikhlasan hati dan kasih sayangnya yang tak terucap kepada mamanya” 

Rata-rata netizen melihat video Erma berasa sangat tersentuh akan sikap mulia dan sucinya hati Citra. Zarina Zainuddin pun sempat meninggalkan komen kerana terharu melihat tingkah laku ikhlas anak Erma tersebut.

Sumber: Instagram

Citra sebenarnya bukan anak autism tapi sebenarnya…

Bagi mereka yang selalu follow Instagram Erma Fatima, ramai yang mungkin dah tahu bahawa Citra ini merupakan anak angkat Erma yang diambil semasa dia masih berkahwin dengan pengarah, Bade Azmi.

Menurut Erma, Citra tidak menghidap peny4kit 4utism namun dia mengalami br4in dam4ge kerana separuh otaknya ros4k semasa dalam perut ibu kandung akib4t kesan pengambilan ub4t.

Semenjak Erma selalu memuat naik aktivitinya bersama Citra, followers jadi berminat dengan kisah hidup gadis istimewa ini. Citra juga ialah penerbit eksekutif bagi drama bersiri Mak Cun tau!

Semoga Citra sihat selalu dan terus beri inspirasi buat semua! 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: LobakMerah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending