Connect with us

Hiburan

Cantiknya Berhijab! Inilah Khaysha Faizal Pilot Wanita Yang Tengah Trending Satu Dunia

Published

on

Biasanya kerjaya pilot atau juruterbang dimonopoli oleh kaum lelaki. Tetapi tidak mustahil wanita juga mampu untuk mengemudi dan menjadi ‘nakhoda’ sebuah kapal terbang. Begitu juga yang dialami oleh pilot wanita ini Khaysha Mohd Faizal yang dikatakan sangat trending di seluruh dunia.

Bukan sahaja bijak, tetapi juga memiliki seraut wajah yang sangat cantik hingga menjadi viral dan sebutan ramai.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rindu ☀️

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

Khaysha Faizal yang mempunyaai follower 200K di laman instagram dilihat seperti seorang model. Dengan ketinggian yang memang diimpiikan oleh setiap gadis yang mahu terjun ke dunia modeling.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

Malah dia juga boleh digelar seperti instafamous kerana setiap kali foto dimuat turun lagaknya bak model popular. Apa yang menarik perhatian adalah foto dimuat turut di laman sosial Instagram yang mempunyai follower 224K dengan cantik berhijab.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rindunya ?

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

Inilah yang dikatakan beauty with brain. bukan sahaja cantik, tetapi juga bijak dan paling penting bertugas dalam kerjaya yang memerlukan seseorang itu kuat dari ketahanan mental dan fizikal.

Maklum sahaja bukan calang-calang kenderaan dibawa, tetapi kapal terbang besar dengan membawa penumpang ke destinasi dituju. Dalam satu temubual bersama Harian Metro, gadis manis berusia 24 tahun ini bangga menjadi sebahagian warga kerja Malaysia Airlines Berhad (MAB) dan mengakui bukan mudah untuk mencapai impian bergelar Kapten, namun latihan berterusan yang diterapkan MAB mampu menjadikan mereka juruterbang kelas dunia kelak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kenduri ?

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

Menurutnya yang berasal dari Muar, Johor sejak usianya 15 tahun memang dia memasang niat untuk jadi pilot. Dan akhirnya impian terlaksana dengan menimba pengalaman terlebih dahulu dengan Malindo Air sebelum bekerja dengan MAB.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yang pakai tudung pink tu paling comey ?

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

Bercerita tentang cabarannya, Kaysha berkata oleh kerana perempuan tidak ramai, jadi ketika training mereka akan fikir perempuan pandai. Namun segala cabaran dapat diharungi sebaik mungkin dan dia sangat mencintai kerjaya yang disandangnya kini.

Semoga kejayaan Khaysha ini menjadi inspirasi buat hijabi di luar sana untuk mencapai apa yang diimpikan. Tidak ada yang mustahil kerana jika kita berusaha pasti akan dapat yang dihajati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CR7 ???????? #cr7

A post shared by Khaysha Faizal (@khayshafaizal) on

13 Ciri – Ciri Gadis Pilihan Lelaki Mengikut Negeri

Kaum Wanita diciptakan sangat unik dan indah. Ada yang unik, baik dan panas baran pun ada. Namun tahukah anda ciri-ciri wanita berlainan mengikut tempat asal mereka? Maksud kami, ciri – ciri gadis negeri perak tidak sama dengan ciri – ciri gadis johor. Hairan tapi Benar!

Negera Malaysia terdapat 13 negeri yang sendiri mempunyai sesuatu yang sangat unik. Sebagai seorang yang telah menziarahi kesemua 13 negeri malaysia, kami telah memerhati ciri-ciri unik gadis-gadis daripada kesemua 13 negeri itu. Pada masa yang sama, kami telah memerhatikan bahawa hampir kesemua gadis daripada satu negeri akan bersikap atau mempunyai ciri-ciri yang bersamaan, tetapi berlainan dari negeri yang lain. Ini senarai ciri-ciri wanita daripada negeri yang berlainan.

Johor

Gadis Johor adalah wanita yang berdikari dan lapar untuk kejayaan. Mereka biasanya mahu menjadi yang terbaik dalam sukan, pelajaran dan hampir kesemua benda yang mereka lakukan, namum terdapat segelintir wanita yang mendapat markah yang kurang baik, tetapi ini bukan kerena mereka bodoh, tetapi kerena mereka tidak kisah. Apabila gadis Johor perkergi berkerja mereka akan lakukan apa saja untuk ke atas. Mereka juga membuat pasangan yang sangat baik oleh kerena mereka mempunyai emosi yang sangat kompleks. Mereka sangat menyayangi pasangan mereka, tetapi akibat terlalu sayang, kadangkala hubungan menjadi masam. Keseluruhannya, orang Johor banyak bertenaga dan suka mengejar pencapaian. Dapat awek macam Memey memang cun. Tak keluar rumah lah seminggu selepas kahwin. Gadis JB memang terbaik.

Melaka

Gadis melaka merupakan gadis yang sangat simpel. Bukan seperti gadis Johor, mereka jarang mengejar pencapaian. Gadis melaka kadangkala kelihatan seperti membosankan. Namun, ini ialah kerena mereka sebernya didalam dunia sendiri. Mereka suka melakukan kerja mengikut kelajuan diri sendiri. Mereka sangat relaks. Mereka juga tidak suka mengambik risiko. Namun, oleh kerena sikap yang sangat rileks mereka, gadis Melaka sangat senang untuk berkawan dengan. Mereka juga ialah orang yang sangat menyayangi hubungan. Mereka akan membuat kawan yang sangat baik. Masak lomak gadis Melaka memang sodap.

Selangor

Gadis selangor ialah gadis yang lebih ‘atas’. Maksudnya ialah gadis daripada selangor lebih tahu tentang berita-berita terkini. Tambahan, mereka cepat untuk mengadaptasi perkara dan teknologi baru seperti telefon bijak. Namun, akibat sikap yang suka menukar dan ‘high-class’ mereka seperti ashik sibuk dengan banyak perkara. Kadangkala kita tidak tahu apa yang gadis Selangor tengah memikirkan. Fikiran mereka sangat sukar untuk dibaca. Gadis dari Selangor juga bersikap lebih terbuka dan kurang traditional. Mereka sanngup untuk berfikir berlainan daripada gadis-gadis dari negeri lain, asalkan tidak melanggar akidah islam. Gadis Klang paling mantap. Gadis dari Bangi paling ayu dengan tudung Fareedanya.

Kedah

Gadis kedah pandai untuk membuat banyak perkara pada satu masa, iatu ‘multi-tasking’. Mereka boleh menyelesaikan banyak perkara pada masa yang sama seperti memasak sambil menyusukan anak. Namum akibat suka ‘multi tasking’ ini, ramai gadis Kedah mengejar kecantikan. Untuk mereka, keputusan adalah kesemuanya.Mereka menjadi bagus dalam kesemua yang mereka lakukan tetapi mereka tidak special dalam apa-apa pun. Mereka dikatakan seperti the “jack of all trades’. Namun, dalam beberapa kerjaya dan hubungan romantik, sikap ini yang anda perlukan. Anda perlu tahu sedikit tentang kesemua benda. Jika anda seorang gadsi Kedah, kemungkinan besar anda seorang yang banyak membaca dan sangat intelektual. Gadis Kedah juga suka berbahas. Siapa dapat awek dari Sungai Petani, memang mantap. Macam Scha Al Yahya. Memang kelas awek Sungai Petani. Cun beb.

Kelantan/Terengganu

Gadis dari Kelantan/Terangganu adalah gadis yang sangat traditional. Mereka membuat isteri yang terbaik. Mereka pandai memasak dan juga suri rumah yang baik. Mereka adalah role model isteri melayu. Mereka membuatkan isteri melayu yang terbaik. Berkerja keras, pandai membuat kerja rumah, menyanyangi anak dan juga sangat bagus memuaskan suami. Jika anda mendapat isteri dari Kelantan/Terangganu, anda memang bernasib baik. Mereka juga mempunyai fikiran yang sangat simpel. Gadis Terengganu kulitnya halus, banyak makan nasi dagang dan ikan. Kena pandai makan budu baru boleh jadi menantu.

Negeri Sembilan

Untuk Gadis dari negeri sembilan, keluarga ialah perkara yang teramat penting uktuk mereka. Mereka akan membuat ibu yang sangat baik, tetapi mereka tidak suka untuk melepaskan anak mereka akibat terlalu protektif. Mereka juga sangat emotional dan selalu berasa nostalgia. Tambahan, mereka memounyai daya ingatan yang kuat- hampir semua perkara mampu diingati daripada mereka. Gadis-gadis Negeri Sembilan juga sangat sesntif tetapi dengan masa mereka akan menjadi sangat protektif dan seorang yang senang menyayangi orang lain. Untung kalau dapat gadis Jelebu. Tak tahu siang atau malam.

Kepada pasangan kesayangan mereka, Gadis Negeri sembilan sangat lemah lembut. Kadangkala mereka akan naik angin. Namun, mereka membuat pasangan yang sangat baik. Oleh kerena mereka senstif, mereka seperti gadis yang lemah tetapi mereka juga mempunyai lidah yang sangat tajam. Jangan membuat mereka marah.

Pahang

Gadis dari Pahang sangat kreatif, mereka mempunyai sesuatu bakat yang jarang ditemui olehj gadis lain. Namun, mereka senang dipengaruhi oleh kawan dan tidak suka dikritik. Oleh itu gadis dari Pahang harus ditunujuk jalan yang betul kadangkla. Dalam perhubungan, gadis Pahang sangat murah hati dan mempunyai sikap menyanyangi. Namun, kadangkala mereka terlalu sayang kepada orang yang salah. Oleh itu, banyak Gadis dari Pahang senang dilukakan, namun ini tidak akan membuat mereka berhenti daripada menyanyangi atau murah hati lagi. Siapa dapat gadis Lipis memang akan bangga habis. Umpama kahwin dengan gadis persis Siti Nurhaliza. Mak mertua mesti senyum habis.

Perak

Gadis perak ialah gadis yang paling sibuk antara negeri-negri lain. Ini yang kelakarnya, ini bukan kerana mereka suka membuat banyak kerja tetapi mereka terlalu baik hingga menyebabkan mereka membuat kerja untuk perkerja lain. Tambahan pula, mereka tidak pandai untuk pelan membuat kerja. Untung kalau dapat macam Nora Danish. Ramai berebut nak jadi suami.

Gadis dari Perak juga sangat senang untuk memberi pertolongan kepada orang lain. Mereka mampu menjadi hamba abdi kepada seorang yang mereka sangat sayangi. Ini menyebabkan mereka selalu ditipu. Tetapi, mereka ialah kawan yang sangat baik.

Perlis

Gadis perlis kadangkala seperti orang yang paling malas. Namun ini tidak benar. Gadis perlis sebnarnya tahu untuk relax dan membuat kerja dengan perlahan. Oleh itu, kadangkala walapun mereka sangat sibuk, mereka seperti mempunyai banyak masa untuk menyolek diri dan membuat kopi. Kadangkala mereka masih boleh bersantai walaupun masih mempunyai banyak kerja yang belum dilakakan!

Gadis perlis juga sangat romantik. Mereka mahukan perhubungan romtik yang lama, dan penuh dengan komitment. Dan jika mereka tidak mempunyai hubungan seperti ini, mereka akan merasakan yang sesuatu dalam hidup mereka seperti kekurangan. Beruntung kalau siapa dapat gadis dari kawasan Bintong Perlis, cantiknya macam Rita Rudiani. Kulit halus dan putih. Sebab depa makan beras siam dan mandi air sejuk di Perlis

KREDIT FOTO: INSTAGRAM KHAYSHA FAIZAL

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

sumber : hijabista dan sinar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending