“Berjumpa Dengan Lelaki Berjubah Putih,” Michael Ang K0ngsi Bermimpi Dibawa Ke Tempat Penuh Dengan Ayat Suci Al-Quran

Siapa saja yang tidak kenal dengan pengarah dan penerbit drama popular, Michael Ang yang baru peluk Islam tahun lepas. Beliau mengaku bahawa sebelum peluk Islam, dirinya terasa kosong walaupun sudah berjaya. Setelah masuk Islam, beliau tenang dan percaya Allah itu satu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assalamaulikum semua! ? Ramadan bakal menjelang 2 hari sahaja lagi. Di kesempatan ini saya nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadan & selamat menjalankan ibadah puasa buat semua umat Islam. Sambil-sambil tu nak bagitahu yang anda sudah boleh dapatkan koleksi baju raya saya & rakan artis yang lain hanya di @starvilion. Dah boleh check out Lebih 250 design & 1,000 warna menanti anda ✨ Berita baik, sekarang anda boleh dapatkan DISKAUN 10% untuk semua KOLEKSI RAYA 2019 sempena #StarvilionLabourDaySale di STARVILION. Jualan akan berlangsung sehingga 5 MEI 2019 ini sahaja. Jumpa di Starvilion ok! ? #StarvilionBalikRaya2019 #Starvilion #thisisstarvilion #beyourownstar #RTWfashionstore

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

Michael Ang menceritakan hidayahnya melalui bermimpi bertemu dengan seorang lelaki berjubah membawanya ke suatu tempat yang dipenuhi ayat-ayat suci Al-Quran di sekeliling dinding khemah itu. Dari situlah, beliau lebih mengenali agama Islam itu sendiri.

Kata Neelofa dalam satu video bersama Michael, dia ada mencuba untuk Islamkan Micheal dengan membaca surah suci Al-Fatihah. Tetapi beliau mengaku sewaktu itu, dia sudah pun Islam cuma tidak ramai yang tahu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi all! you know what, I am so excited right now! Because I really can’t wait to share my full Raya collection, MICHAEL ANG X STARVILION with everybody. And so I heard that many of you all can’t wait to own them already! Aww guys, that’s so sweet. But please have a little more patient ya, the collections will be available at Starvilion very soon ? . And great news for you all, you can now shop with Starvilion at Isetan KLCC! @starvilion.klcc . Do follow @starvilion for all latest update on their #StarvilionBalikRaya2019 campaign, and also follow @starvilioncatalogue for full product details ✨ . P/s: Are you ready for the epic fashion show of 2019? #StarvilionBalikRayaFashionShow2019 #StarvilionBalikRaya2019 #StarvilionExpress #starvilion #thisisstarvilion #beyourownstar #RTWfashionhub #michaelangxstarvilion

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

 

Apa-apapun kita doakan semoga Michael Ang lebih tabah dan kuat dengan kehidupan selepas bergelar orang baru.

VIDEO :

Sumber: Michael Ang

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply