Tersentuh, Rumah Terb4kar Malam Pertama Ramadhan, Ayah Ab4dikan Gambar Anak Perempuan Bersama Anak Patvng Kesayangan

Setiap momen terindah dalam hidup selalunya diabadikan dalam gambar kerana menjadi sesuatu yang bernilai untuk dikenang sepanjang hayat. Namun, berbeza pula dengan gambar seorang anak kecil yang dirakam di rumah yang h4ngus dijilat api dalam tr4gedi yang berlaku malam satu Ramadhan lalu.

Anak ini yang beraksi di depan kamera dengan muka polos, berlatar belakangkan rumah terb4kar sambil memegang anak patung kesayangan menggamit sejuta emosi dan perasaan sesiapa yang melihatnya.

Pemilik gambar berkenaan, Fitrin Ruslee ketika dihubungi Siakap Keli berkata, kanak-kanak tersebut yang bernama Noreen Aqilah merupakan anak bongsunya yang berusia 3 tahun. Tr4gedi tersebut diabadikan bersama anaknya sehari selepas kejadian di Kampung Tersusun Air Kuning, Kampung Gajah, Perak sebelum menjadi tular di media sosial.

Menurut Fitrin, keb4karan tersebut yang berlaku pada ahad selepas waktu maghrib telah memvsnahkan keseluruhan kediaman jirannya dalam masa kurang 20 minit. Rumah beliau yang berada bersebelahan pula berjaya diselamatkan dengan pertolongan orang ramai. Mujurlah tiada kehilangan ny4wa yang berlaku.

Moga urusan kesemua mangsa dipermudahkan. Jom kita lihat perkongsian gambar-gambar seperti di bawah. Gambar yang penuh dengan nilai sememangnya akan terus sampai kepada hati dan perasaan!

Foto foto yang begitu ikonik ini sempat dirakamkan oleh jurugambar bebas, En Fitrin Ruslee di Kg Tersusun Air Kuning, Kampung Gajah, Perak.

Keb4karan yang terjadi di rumah jirannya ini berlaku semasa malam pertama Ramadhan dan hampir merebak ke rumah beliau. Alhamdulillah, semua pihak yang terlibat selamat dan tidak berlaku sebarang kehilangan ny4wa atau kec3deraan.

Beliau juga sempat mengambil foto secara ad hoc semasa dan selepas kejadian keb4karan yang telah mengakibatkan rumah tersebut h4ngus terb4kar sepenuhnya.

Manakala gambar gadis kecil yang diambil tersebut adalah anak beliau bersama anak patung kesayangannya.

Api marak meny4mbar

Rumah h4ngus terb4kar

Ayah, mana rumah kita?

Awak jangan risau ye, ayah dah selamatkan kita!

Saya bacakan awak buku macam selalu okay?

Ingat lagi tak motor yang kita naik dengan ayah sama-sama?

Sumber : Seladang Perak/Fitrin Ruslee via siakapkeli

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply