“Dia kata saya tidak bawa dia mandi kolam. Jadi dia terjun dalam Iopak air itu” – Bapa

“DIA kata saya tidak bawa dia mandi kolam. Jadi dia terjun dalam Iopak air itu,” kata Rozita Abdul Razak, 39.

Itu respons wanita itu apabila mengetahui gelagat anaknya, Putera Muhammad Shafi’e Sak’ma, 7, yang mandi di dalam lopak air menjadi tular di Facebook

Rozita berkata, kejadian berlaku pada 6.30 petang berdekatan dengan tempat sekolahnya mengajar di Sekolah Agama Taman Puteri Wangsa, Ulu Tiram, Johor.

“Memang setiap hari, apabila saja pulang dari sekolahnya, pemandu bas akan memberhentikan anak saya di tempat saya mengajar.

“Ada rakan memberitahu saya yang anak saya main air di luar sekolah. Namun, saya tidak sangka yang dia mahu terjun dalam Iopak air berikutan hujan sebelum itu,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Ibu kepada empat anak itu, berkata, anaknya bongsunya itu sememangnya aktif dan suka bermain air.

“Pantaang nampak air, dia memang orang pertama yang akan teruja terlebih dahulu. Kalau dekat kampung, air hujan yang turun dari atap rumah dia akan ‘mandi’ dulu.

“Kami tidak akan halang untuk dia bermain. Bagi kami ia adalah proses terpenting dalam proses pembesaran selagi ia tidak mendatang kemud4ratan kepada mereka sendiri,” katanya.

Dalam pada itu, Rozita berkata, beliau dan suaminya bercadang untuk membawa anak-anaknya mandi ke kolam dalam masa terdekat.

Terdahulu, status yang dimuat naik Rozita itu tular di media sosial dan rata-rata netizen terhibur dengan tindakan anak Rozita itu.

Sumber : Harian Metro via CelotehSaje

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply