Tular ‘Nenek Kebayan’ Berjalan Di Hspital, JKN Negeri Sembilan Tampil Beri Penjelasan Sebenar

Semalam tular di laman twitter mengenai ‘kemunculan misteri’ seorang wanita warga emas di sebuah hspital. Berikutan itu, muncul pelbagai spekulasi mengenai kej4dian terbabit sehinggan ada yang mengaitkannya dengan alam ghaib. Menurut sumber, gambar berkenaan di rakam di sebuah hspital di Negeri Sembilan.

Gambar: Twitter

Dikatakan bahawa insden itu terjadi sekitar jam 2 atau 3 pagi. Malah, ada dakwaan yang menyatakan bahawa wad terbabit tidak dihuni oleh warga emas, ianya hanya dipenuhi oleh pes4kit muda. Lalu, isu berkenaan tersebar sehinga ke medium lain dan menyebabkan orang ramai menggelar entiti itu sebagai ‘nenek kebayan’.

Lantaran itu, terpanggil untuk mengelakkan sebarang persepsi. Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan telah tampil menjelaskan perkara sebenar di ruangan komen salah satu hantaran di laman Facebook.

Gambar: Facebook

Menurut mereka, entiti tersebut adalah seorang warga emas di salah sebuah hospital di sana. Malah Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan juga meminta pihak berkenaan memadam hantaran terbabit untuk mengelakkan salah tanggapan di kalangan masyarakat.

Sumber: Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan & Twitter via sikap keli

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply