“Dulu Nak Duduk Minum Tepi Bangku Mall Pun Aku Segan, Sekarang Apa Ada Hal,”- Shakilla Khoriri

Tidak pernah mengeluh sejak bergelar ibu kepada bayi kecil, pelakon Shakilla Khoriri bagaimanapun menegaskan perkongsiannya ini hanya sekadar menyatakan hakikat hidup seorang ibu yang mempunyai anak.

Kongsinya menerusi Instagram, sejak kelahiran pertama hatinya itu, banyak perkara yang tidak mampu dilakukan untuk diri sendiri kerana terikat dengan tanggungjawab.

Bila dah ada baby ni banyak perkara yang kau tak mampu nak buat untuk diri sendiri.

“Nak manjakan diri konon pi spa lah, padi mani ke, wayang ke semua tak semudah dulu.

“Bunyi macam mengeluh eh?

Tak! Tak mengeluh cuma sharekan hakikat sebenar menjadi seorang penjaga baby.

“Tapi dalam tempoh setahun memang macam ni jalan hidup kau.

“Tapi ini lah harga menjadi seorang emak.

Segalanya untuk anak. Macam emak kita buat segalanya untuk kita. Remember?,” tulisnya.

Malah dia juga tidak lagi malu untuk menukar lampin anak di kawasan lalu Lalang sekiranya bilik bayi di pusat membeli belah penuh.

Sekarang ni kalau jalan pi mall ke mana2 aku sentiasa harapkan ada tempat untuk aku stop bila Ameena bagi emergency ‘alarm’.

“Mak2 faham lah kan. Kadang baby room pun penuh. So kalau kau rasa case kau tak critical kau pi lah cari mana2 yang agak tertutup dan selesa untuk kau berteduh.

“Arghh…dulu nak duduk minum tepi bangku shopping mall pun aku segan.

Sekarang apa ada hal,” kongsinya lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#?• . Bila dah ada baby ni banyak perkara yang kau tak mampu nak buat untuk diri sendiri. Nak manjakan diri konon pi spa lah, padi mani ke, wayang ke semua tak semudah dulu. . Bunyi macam mengeluh eh? Tak! tak mengeluh cuma sharekan hakikat sebenar menjadi seorang penjaga baby. Tapi dalam tempoh setahun memang macam ni jalan hidup kau. . Tapi ini lah harga menjadi seorang emak. Segalanya untuk anak. Macam emak kita buat segalanya untuk kita. Remember? ? . . Oh jangan tanya kenapa banyak shot dari belakang. Of course bukan sebab aku sexy dari belakang. Tapi al kisah diaper beg ni. New design from @littleneonates yang aku dok tunggu2 selama ni. Black still jadi pilihan sebab senang Fizi nak matchkan baju kalau dia bawa beg ni tapi sorry ada bunga2 disitu dan anggaplah itu bunga2 cinta kau pada anak ! . . Sekarang ni kalau jalan pi mall ke mana2 aku sentiasa harapkan ada tempat untuk aku stop bila Ameena bagi emergency ‘alarm’. Mak2 faham lah kan. Kadang baby room pun penuh. So kalau kau rasa case kau tak critical kau pi lah cari mana2 yang agak tertutup dan selesa untuk kau berteduh. . . Arghh…dulu nak duduk minum tepi bangku shopping mall pun aku segan. Sekarang apa ada hal ??

A post shared by SHAKILLA KHORIRI (@shakillakhoriri) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Instagram Shakilla Khoriri via MH

Be the first to comment

Leave a Reply