Tiada bukti objektif yang menunjukkan baginda adalah ayah biologi kepada b4yi berkenaan. – Peguam

Peguam kepada Sultan Kelantan yang mencer4ikan ratu cantik Rusia, Rihana Oksana Veovodina, mempersoalkan apakah Sultan Kelantan merupakan bapa kandung kepada b4yi berkenaan.

Koh Tien Hua yang mewakili Sultan Muhammad V berkata kepada Straits Times, “Tiada bukti objektif yang menunjukkan baginda adalah ayah biologi kepada b4yi berkenaan.”

Namun semalam, Rihana memuat gambar dirinya bersama b4yi dengan kapsyen “proud Malaysian blood flows in his vein”.

Menurut Koh, pasangan itu bercer4i mengikut undang-undang Islam pada bulan Jun lalu dengan taIak tiga di hadapan saksi.

Rihana dimaklumkan mengenai percer4ian itu pada 22 Jun melalui peguamnya dan sijil percer4ian juga telah diserahkan kepadanya.

Tetapi Rihana menegaskan dia tidak mengetahui perkara itu minggu lalu.

“Saya berada di Rusia bersama dengan anak saya. Kami tidak berada di Singapura pada bulan Jun untuk sebarang prosiding percer4ian. Kami tak pernah bercer4i,” katanya.

Pasangan itu berkahwin pada 7 Jun 2018 di mana ketika itu Sultan Muhammad V adalah Yang di-Pertuan Agong Malaysia.

Gambar majlis perkahwinan yang diadakan di Moscow pada November 2018 tersebar sehingga diketahui pihak media.

Menurut sebuah laporan portal berita luar, Rihana pernah menyertai sebuah program realiti di mana dia dirakam melakukan hubungan intlm dengan seorang peserta lelaki di kolam renang.

Pada Januari 2019, Sultan Muhammad V membuat keputusan melepaskan takhta secara mengejut.

Pada 6 Julai, Rihana memuat naik gambarnya dengan suami dan b4yi. Namun pada 9 Jun, Rihana memuat naik kapsyen yang tidak diketahui motifnya.

“The man who really loves his woman will do everything for his beloved one. Love and taking care is the base for strong and healthy relationship.

“A good husband will always support and be nice with his wife. Always is interested how does she feel and takes care of her, if she is tired. Always 100% keeps his promises. Always takes responsibility for the family and doesn’t put this responsibility on his wife’s shoulders.

“During pregnancy he would give his wife increased attention, gifts and care. Relationships are based on how can people support and understand each other.

“Family is the result of the work of two people who can give love gratuitously.”

Sumber: Daily MailStraits Times

Luahan Hati Rihana Petra

Saya sedang menulis dan saya tidak dapat menahan air mata dari mengalir…dan saya rasa tidak perlu untuk menahannya, kerana ia adalah tangisan kegembiraan dan kesyukuran! Saya masih tidak percaya yang saya menerima bergitu banyak mesej yang baik daripada anda semua. Daripada seluruh pelusuk dunia! Dan sudah tentu saya mahu beritahu kepada semua rakyat Malaysia: anda semua berjiwa besar, kerana menerima dan menyokong saya – seorang wanita dari negara asing dan membesar dengan budaya berbeza. Saya sangat bangga darah Malaysia mengalir dalam anak saya dan saya akan lakukan apa sahaja untuk dia membesar selayaknya dengan kasih anda semua. Dalam hidup saya, saya terp4ksa menghadapi pelbagai jenis kej4hatan, tipv daya dan has4d d3ngki.

Tetapi anda meyakinkan saya bahawa masih ada kebaikan di dunia ini. Kalaulah saya berpeluang, saya mahu memeluk anda semua dengan kegembiraan . Sokongan dan dorongan anda semua amat berharga bagi saya. Mesej masuk tidak henti-henti, saya akan terus berkongsi kisah hidup saya dengan ikhlas dan jujur. Semoga Allah memberkati anda semua, kawan-kawanku!

P.S. Hari ini genap 2 bulan umur Leon. Terus membesar dan bahagia si cilik duniaku.

‘Saya Tak Dapat Menahan Air Mata Dari Mengalir…’ – Sah Dicer4i TaIak 3, Rihana Terharu Terima Sokongan

Baru baru ini teka-teki berita percer4ian jelitawan Russia, Rihana Oksana Gorbatenko dengan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V akhirnya terjawab apabila peguam sultan itu mengesahkan sudah menghantar surat cer4i taIak tiga terbabit kepada pihak peguam Rihana.

Rihana menerusi muatnaik terbaru di Instagramnya meluahkan rasa syukur apabila menerima sokongan daripada netizen setelah apa yang berlaku.

Rihana juga turut menyatakan rasa bangga apabila cahaya matanya, Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra mempunyai drah Malaysia dan menegaskan akan berbuat apa sahaja untuk melihat Ismail membesar.

Saya sangat bangga drah Malaysia mengalir dalam anak saya dan saya akan lakukan apa sahaja untuk dia membesar selayaknya dengan kasih anda semua.

Dalam hidup saya, saya terpaksa menghadapi pelbagai jenis kejahatan, tipu daya dan hasad d3ngki. Tetapi anda meyakinkan saya bahawa masih ada kebaikan di dunia ini. Kalaulah saya berpeluang, saya mahu memeluk anda semua dengan kegembiraan.

Sokongan dan dorongan anda semua amat berharga bagi saya. Mesej masuk tidak henti-henti, saya akan terus berkongsi kisah hidup saya dengan ikhlas dan jujur.

Semoga Allah memberkati anda semua, kawan-kawanku! Hari ini genap 2 bulan umur Leon. Terus membesar dan bahagia si cilik duniaku.

Sumber: Rihana Petra

Artikel berkaitan: TaIak tiga Rihana dibuat depan dua saksi, kata peguam

Cer4i taIak tiga Sultan Muhammad V ke atas bekas Ratu Cantik Moscow, Rihana Oksana Gorbatenko dibuat dengan kehadiran dua orang saksi beragama Islam.

Peguam kepada Sultan Muhammad V, Koh Tien Hua dipetik Sinar Harian sebagai menafikan dakwaan Rihana yang mengatakan dia tidak mengetahui dirinya sudah dicer4ikan.

“Baginda bercer4i taIak tiga dengan Rihana Oxana Gorbatenko dengan kehadiran dua orang saksi Islam yang berwibawa berdasarkan undang-undang syariah.

“Mahkam4h Syariah Kelantan telah memberikan kebenaran untuk percer4ian serta mengeluarkan sijil percer4ian pada 1 Julai lalu.

“Rihana dimaklumkan tentang percer4ian yang tidak boleh ditarik balik itu pada 22 Jun melalui peguamnya, Alexander Dobrovinsky & Partners Rusia dan satu salinan sijil percer4ian telah diberikan kepadanya melalui peguamnya pada 20 Julai lalu,” katanya dilaporkan sebagai berkata.

Sebelum ini, Koh membuat pengesahan mengenai cer4i taIak tiga Sultan Kelantan ke atas Rihana.

Menurut Koh firma guamannya sudah menghantar surat cer4i taIak tiga terbabit kepada pihak peguam Rihana.

New Straits Times (NST) dalam sebuah laporan sebelum ini memetik sumber menyatakan pasangan itu bercer4i pada 22 Jun lalu, manakala pemfailan cer4i adalah pada 1 Julai di Mahkam4h Syariah Singapura.

Rihana bagaimanapun menafikan sudah bercer4i dan turut membidas pihak yang menyebarkan sijil percer4ian membabitkan dirinya dan Sultan Muhammad V.

Wanita berusia 26 tahun itu menjelaskan dia tidak ke Singapura pada Jun bagi tujuan itu sebaliknya hanya bersama cahaya matanya yang baru dilahirkan di Rusia.

Selain itu, portal berpangkalan di Singapura, berita.mediacorp.sg yang memetik kenyataan Mahk4mah Syariah Singapura pada 19 Julai berkata, mahk4mah itu tidak mempunyai rekod percer4ian difailkan Sultan Muhammad V dan Rihana.

Sebelum ini, media melaporkan Rihana mendakwa dia tidak pernah mendengar sebarang taIak dijatuhkan secara bersemuka dengan dirinya.

Kredit : nalurikini via citemalaya

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply