“Memandangkan k4ndungan saya baru nak masuk enam bulan, biarlah ia menjadi kejutan” – Elfira Loy kngsi debaran saat bakal menjadi Ibu

Elfira Loy yang kini sedang sarat hamil 6 bulan bagaimanapun mengakui belum membuat keputusan mahu lahirkan anak pertamanya di mana-mana h0spital atau pusat perub4tan.

Malah katanya kepada MH, usia k4ndungannya baru mencecah usia enam bulan dan ketika ini, dia hanya melakukan pemeriksaan k4ndungan berkala di sebuah kl1nik swasta.

 

“Tak ada persediaan memandangkan k4ndungan saya baru nak masuk enam bulan.

“Cuma buat masa sekarang, saya ada lakukan check up di kl1nik swasta. Kalau ditanya di h0spital mana untuk bersalin nanti, saya tak pilih lagi sebab t4kut,” seloroh bintang yang mesra disapa El ini.

Pada masa sama, pelakon Kum Kum ini juga turut rasa ‘gerun’ apabila memikirkan detik-detik melahirkan anak sulungnya kelak.

Kalau lakukan kaedah pembedahan, perasaan tersebut tidaklah rasa t4kut sangat. Cuma rasa t4kut terjadi sebabnya saya mahu bersalin cara normal kalau boleh.

“Akan tetapi, ada yang kata ada cara untuk kurangkan kesakitan waktu bersalin, itu yang buat saya lebih berdebar. Tak boleh nak bayangkan,” tambahnya lagi.

Ditanya mengenai persiapan dalam menantikan keluarga baru, El mengakui bersederhana adalah lebih baik.

“Buat masa ini kami belum beli sebarang keperluan anak yang bakal lahir dan tiada majlis pengumuman jantina akan dilakukan. Biarlah ia jadi kejutan,” terang El yang idamkan anak perempuan, meski suami mahukan anak lelaki.

Orang berkata macam-macam bila ada anak nanti, namun saya tak bimbangkan sangat bab itu. Saya lebih teruja sebab pengalaman itu yang buat kita rasa lebih seronok,” jelas El.

Terdahulu, pelakon dan hos ini ketika ditemui pada Majlis Pelancaran Bugaboo Ant bertempat di The Gardens Kuala Lumpur, pada Rabu.

Sumber : Media Hiburan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply