“Saya Alami Mas4lah Inj4p Jantung Yang Agak Lemah,” – Mazleela Dedah Punca Dia Tersingkir

Penyanyi Mazleela mendedahkan dirinya mengalami mas4lah injap jantung yang lemah sejak tiga tahun lalu.

Malah, hal yang berlaku menyebabkan dirinya agak sukar apabila mahu menyanyikan lagu bernada tinggi.

“Kalau nyanyikan lagu nada yang tinggi, ia kadang-kadang bukan tak boleh nak capai…nampak ‘down’ sikit. Itu tidak disangkalkan, memang ia turut berkaitan dengan masalah kesihatan.

“Saya alami mas4lah injap jantung yang agak lemah kira-kira sejak tiga tahun lalu.

“Saya ada berjumpa pakar dan apa yang dialami ini tidaklah serius, cumanya saya tidak boleh rasa penat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah akhirnya atas doa semua peminat2 maz yg sentiasa menyokong maz di blkg tabir ?tq luv u all.. Aaminn.. #gegarvaganza2019

A post shared by Mazleela Officials (@mazleela72) on

“Malah, ada ketika kalau lepas mandi menggunakan ‘shower’ pun, rasa macam lari 500 meter…macam tulah contohnya,” seloroh Mazleela.

Ditanya bagaimana dirinya dapat mengesan masalah kesihatan yang dialami, bintang yang sinonim menerusi lagu Tabah ini memberitahu, pada peringkat awal dia sangka itu hanyalah sempvt.

“Pada awalnya saya ingatkan alami semput, rasa sesak…ada benda yang ‘tekan’ jantung kita, s4kit. Jadi bila ke hspital, doktor ada tanya sama ada saya ada keturunan yang alami mas4lah jantung atau tidak.

“Saya kata ada…arw4h ibu saya. Tersumbat? Tanyanya dan betullah sebab arw4h ibu memang alami mal4sah jantung tersumbat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah.. Syukur pd Allah..

A post shared by Mazleela Officials (@mazleela72) on

“Akan tetapi kata doktor yang melihat draf degupan jantung saya, ia tidak serius cuma kena hati-hati. Atas faktor usia dan keturunan jadi perlu berjaga-jaga,” terangnya.

Mazleela bagaimanapun positif dan turut memaklumkan kepada pihak produksi GV6 terlebih dulu akan kekangan yang dihadapi.

“Apabila dapat peluang sertai GV6, saya ada rujuk suami dan tanya pendapatnya. Dia berikan galakan memandangkan saya masih lagi aktif menyanyi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tq azian mazuan dan abg nizam laksamana dtg support rakan #artis90an ? #mazleelagv19 #gegarvaganza2019

A post shared by Mazleela Officials (@mazleela72) on

“Pada masa sama, saya juga ada maklumkan hal tersebut kepada pihak produksi.

“Saya pun memang yakinkan diri untuk tetap teruskan saingan dalam GV6. Ada ambil ubat cuma ambil ketika perlu sahaja.

“Platform GV6 ini pun saya ambil demi peminat saya yang sudah lama rindui penampilan saya. Kemunculan di pentas dengan media sosialkan lain bezanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assalamualaikum..pos cikit ya..?

A post shared by Mazleela Officials (@mazleela72) on

“Jadi pasti ada hikmah di sebaliknya tersingkir awal. Banyak faktornya,” akhiri Mazleela yang tetap percaya pada rezeki.

Terdahulu, namanya diumumkan sebagai peserta pertama yang tersingkir dalam saingan GV musim ini dengan memperolehi markah paling rendah di kalangan 12 peserta lainnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: MH

Be the first to comment

Leave a Reply