Pembantu Rumah Abby Abadi Buat Iaporan PoIis Dkwa Dian1aya. Ini Jawapan Abby

“Mula-mula mengaku men1pu, jual nama saya lagi, sekarang rep0rt poIis pula?”

Pelakon, Abby Abadi meluahkan kekecewaannya terhadap bekas pembantu rumahnya yang dikenali sebagai Reena kerana memf1tnahnya.

 

 

Pengakuan di Instagram beserta sekeping gambar Reena  dimuatnaik kerana wanita itu telah menvduh Abby tidak membayar gajinya. Lebih tervk ‘menjuaI’ nama pelakon itu demi kepentingan peribadinya.

Menurut Abby, kerana kasihan dengan cerita Reena (tidak dibayar gaji oleh majikan lama), dia mengambil wanita itu bekerja dengannya. Pada bulan pertama dan kedua baik sahaja tetapi kemudiannya banyak yang tidak kena menyebabkan Abby memberhentikannya dengan gaji penuh.

“Masalahnya, tak lama ada hamba Allah bagitahu yang Reena f1tnah saya tak bayar gajinya. Terus saya call Reena dan dia minta maaf.”

 

Setelah lima bulan berlalu, perbuatan Reena terb0ngkar apabila ada orang menuntut hutang dengan Abby. Rupa-rupanya wanita itu men1pu dengan meminta duit daripada prospek yang menelefon nombor bisnes Abby (nombor tersebut dijaga sementara oleh Reena).

Terbaharu, semalam wanita itu membuat laporan p0lis menyatakan Abby mengan1ayainya kerana menyiarkan gambarnya.

“Saya tak rep0rt poIis, tak minta ganti rugi apa pun dah cukup baik ya Reena. Awak berhutang dengan orang guna nombor bisnes saya, order makanan banyak-banyak, bagi 3-5 helai tudung saya buat hadiah. Berani betul awak ya.”

Berikutan luahan Abby itu, ramai juga yang memberitahu mereka ‘terkena’ dengan wanita ini membabitkan wang ringgit.

 

 

Aduhai, kisah pembantu rumah begini memang kerap berlaku kan? Sabar lah, mungkin Abby patut membuat laporan poIis juga bagi tujuan keselamatan kan

Sumber: ForumCari

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply