Connect with us

Hiburan

“Selamat bersoal jawab dengan Tuhan..” – Lelaki H1n4 Kem4ti4n Ashraf Sinclair, Gara-gara Beng4ng Kena M4rah Tegur Pemakaian BCL

Published

on

Dalam kebanyakan kita masih bersed1h dan menginsafi kehidupan ini selepas mendengar berita kem4tian beberapa artis terkenal secara mengejvt, ada juga sesetengah netizen yang sejenis tak sensitif dengan keadaan sekeliling.

Mereka ni admin tak sure lah sama ada nakkan perhatian atau memang lant4ng dalam berkata-kata, tapi kalau bab orang yang dah men1ngg4l dunia ni, tak eloklah kita nak komen tak tentu pasal.

“Aku sempat komen tentang pemakaian isteri Ashraf Sinclair di IG dia… HAHAHA. Aj4l kau dah sampai brother” 

Menerusi perkongsian page I love PAHANG, seorang individu ni telah menaikkan kemar4han netizen lain apabila dikatakan biad4b dengan kem4tian Ashraf Sinclair.

Menurut individu tersebut, tak lama dulu dia pernah menegur Ashraf berkenaan pemakaian Bunga Citra Lestari di IG yang dikatakan agak menjol0k mata, namun Ashraf telah memar4hinya kembali.

Lalu apabila Ashraf dilaporkan men1ngg4l dunia hari ini, katanya kini sudah tiba masa Ashraf untuk ‘bersoal jawab dengan Tuhan’ berkaitan hal tersebut. Uish!

Tak cukup dengan tu dia juga ada tinggalkan ‘pesan’ buat BCL jugak.

“Memang patut kita sebagai saudara sesama Islam tegur menegur… tapi jangan la sampai kau gelakkan kem4ti4n dia bro” 

Rata-rata netizen yang membaca status individu terbabit telah mengec4mnya kembali dan menganggap komen seperti itu tak patut ditulis kerana ia macam memperlekehkan kem4tian arw4h.

Cuba letakkan diri di tempat keluarga arw4h, mesti dorang mar4h dan sedih baca benda macam ni kan. Bro ni siap gelakkan lagi kem4tian arw4h tu. 

“Dia ni jugak yang kvtuk arw4h Abam” 

Selepas diselidik netizen, rupanya individu ni juga katanya telah mengvtuk kem4tian arw4h Abam Bocey tak lama dulu. Ya Allah apa nak jadi orang sekarang ni? 

Ish, ish admin pun tak faham dengan orang macam ni lah. Apa-apapun admin harap netizen kat luar sana jangan melayan sangat dengan perangai pelik-pelik individu macam ni. Kemungkinan besar mereka ada masalah jiwa yang tak diketahui.

Sumber: facebook

Sumber : KECOH HABIS

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending