Mahu Bertemu Nabi Muhammad, Ashraf Sinclair Pernah Bercakap Soal M4ti

Terlalu banyak cerita-cerita yang baik yang ditinggalkan oleh Ashraf Sinclair sepanjang hayatnya. Salah satunya adalah dengan menjaga anak yatim piatu tanpa diketahui ramai orang.

Seperti salah salah satu pendedahan daris eorang pengurus Yayasan Yatim Piatu Daarul Rahman, Ustaz Ahmad Habib. Difahamkan Ashraf Sinclair telah mengetepikan sebahagian daripada pendapatannya untuk menderma.

“Hampir setiap minggu dia berkumpul dengan anak-anak yatim. Memang kebetulan rumah anak yatim tidak jauh dari kediamannya,” katanya

Arw4h Mahu Bertemu Nabi Muhammad

Selepas kem4tian Ashraf Sinclair, ada satu hal yang menyentuh hati Haji Ahmad Habib sehingga saat ini. Suami BCL ini mendedahkan bahawa dia mahu berjumpa dengan Nabi Muhammad.

“Ya, ada kalimat yang keluar dari mulut arw4h yang berkata, ‘Saya bukan ahli ibadah, saya bukan orang alim” katanya seperti yang divideokan dalam saluran youtube Cumi Cumi.

“Kemudian dia berkata, ‘Tapi ada sedikit yang boleh kami berikan untuk anak-anak yatim di tempat ini. Kelak kalau saya meningg4l dunia, saya boleh bersama Rasulullah SAW’. Itu saja yang saya ingat dari ucapannya,” sambung Haji Ahmad Habib sambil menangis.

Ashraf meningg4l dunia pada usia 40 tahun akibat ser4ngan j4ntung. Kem4tian Ashraf telah disahkan pada hari Selasa (18/2/2020), pukul 04.51 di Hospital MMC, Jakarta Selatan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply