“Kenal Dia Daripada Tak F4sih Cakap Bahasa Melayu Lagi …” – Ashraf Muslim K0ngsi Ken4ngan Arw4h Ashraf Sinclair & Abam

Pelakon Ashraf Muslim berkongsi ken4ngan mengenali dua selebriti tempatan yang meningg4l dunia baru-baru ini Allahy4rham Ashraf Sinclair dan Abam Bocey.

Kata Ashraf, dia mengenali kedua-dua figura ini dan akui keperib4dian mereka benar-benar menyen4ngkan banyak pihak untuk bekerjasama dalam pelbagai projek.

“Kedua-duanya sahabat saya dan kami punyai sejar4h bersama, pernah juga bekerja bersama-sama.

“Saya mengenali Ashraf daripada dia tak p4ndai bercakap bahasa Melayu lagi, berlakon dalam drama Renjis ketika itu dan pernah tinggal berjir4n di Damansara Perdana suatu ketika dahulu.

“Harus saya nyatakan, arw4h seorang yang baik dan banyak membantu. Malah, dia juga tak l0kek untuk bertanya dan meminta pertolongan.

“Sama juga seperti arw4h Abam yang pergi dalam keadaan diingati ramai… Kami pernah ada program bersama ketika bulan Ramadan dan sebagai sahabat saya, saya tahu sejauh mana baik dia,” kongsi Ashraf.

Ashraf yang ditemui pada majlis pelancaran Haney D’Jiwa di EQ Plaza Kuala Lumpur baru-baru ini mengakui terkes4n dan mendoakan kedua-duanya dicucuri rahmat.

“Kami pernah duduk bersama-sama dan gelak bersama suatu ketika dahulu namun t4kdir Allah menjemput mereka terlebih dahulu.

“Sama-sama kita doakan sahabat-sahabat saya itu ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan Allah mering4nkan azab kubur,” tambahnya.

Abam terlebih dahulu meningg4l dunia pada 10 Februari lalu di rumahnya akibat dem4m panas.

Sementara Ashraf meningg4l dunia 18 Februari lalu kerana serangan j4ntung di kediamnnya di Jakarta, Indonesia.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply