Lebih 1,000 Orang H4dir Majlis Tahlil Arw4h Abam! Semoga R0hnya Terus Dicvcuri R4hmat

Allahu! Memang luar biasa indahnya pem3rgian arwah Abam Bocey.

Mana tidaknya, selepas 18 hari arwah meningg4lkan kita semua, malam tadi, lebih 1,000 orang hadir ke Majlis T4hlil yang diadakan di Masjid Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Antara rakan artis yang hadir termasuklah ahli kumpulan Bocey sendiri, Achey dan Fad, Datuk Fizz Fairuzz, Mawi, Datuk AC Mizal, Datin Emylia Rosnaida, kumpulan nasyid UNIC dan komposer Ippo Hafiz.

Majlis yang dianjurkan oleh Astro Warna itu turut dihadiri oleh Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi.

Bacaan Y4sin dan doa selamat dipimpin oleh Ustaz Fahkrul yang diadakan sejurus selesai solat maghrib secara berjemaah.

Bahkan, tetamu yang hadir juga berpeluang mengikuti sesi tazkir4h dan perkongsian cerita peribadi oleh Ustaz Fakhrul mengenai arw4h.

Sebelum ini, pemergi4n Abam pernah mencuri tumpuan ramai apabila kem4tiannya disifatkan sebagai satu pemergi4n yang dic3mburui apabila ramai yang hadir di hari pengebumi4nnya bagi memberikan pengh0rmatan terakhir.

Kisah kebaikan dan amal j4riah yang dilakukan Abam sewaktu hayatnya juga menjadi bualan ramai.

Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd. Redzuan meningg4l dunia pada 10 Februari lalu akibat demam panas.

Arw4h meninggalkan seorang b4lu, Nor Hidayah Mohd Ali dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia lapan bulan.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply