Connect with us

Hiburan

“Masa Tu Dah Bersedla Untuk” Nana Mahazan Pernah Terfikir Tingg4lkan Kerjaya Seni Demi Jaga Anak

Published

on

Pengacara Nana Mahazan mended4hkan dirinya pernah membuat keputusan untuk berh3nti bekerja dalam kerjaya seni sekitar enam tahun lalu.

Kata Nana, keputusan itu dibuat disebabkan untuk menjaga anak-anaknya yang masih kecil, Althea dan Aaqib.

“Cerita 6 tahun lepas hari ni.. Zaman memang dah berh3nti kerja untuk duduk rumah untuk jaga anak-anak.

“Zaman tak ada pembantu rumah.. Zaman semua kena buat sendiri.. Zaman anak anak kena nap.

“Masa tu dah bersedia untuk lepaskan semua demi nak bes4rkan dorang depan mata.

“Masa ni Aaqib baru dua bulan, Althea tiga tahun. Kepu4san untuk dapat jaga anak-anak masa mereka kecik ni,” tulis di Instagram (IG).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cite 6 years ago hari ni… Zaman mmg dah benti keje utk dok umah utk jaga anak2.. zaman xde maid.. zaman semua kena buat sendiri.. zaman anak anak kena nap.. ? masa tu dah bersedia utk lepaskan semua demi nak besarkan dorang depan mata.. masa ni Aaqib baru 2 bulan.. Althea 3 tahun.. . Kepuasan utk dpt jaga anak anak time dorang kecik ni.. Alhamdulillah syukur.. skang memasing dah beso, dah boleh cakap so mummy dah boleh start keje.. xrisau sgt.. tetap jugak tapi iyelah.. keje utk bantu keluarga jugak.. utk anak anak jugak.. . Bila tgk video ni jadi rindu.. tapi not easy jugak.. i can imagine semua suri rumah kadang kadang rasa terkurung, mcm xde masa utk diri sendiri.. tak apa.. rasa tu normal.. tapi kita boleh ubah cara kita pikir dan deal dgn keadaan itu.. u can do it! Be positive abt it.. paham kdg penat, tapi puas.. remember to care for urself too! U are important too! . . To working mum, yg balik keje, kena sambung jugak tugas jadik mak.. haih.. salute… Sending hugs n loves to all mothers.. ❤️ #videoAlthea #videoAaqib #bethebeautifulyouNMB #nanamanusiagigih

A post shared by ᑎᗩᑎᗩ ᗰᗩᕼᗩᘔᗩᑎ™️ (@nanamahazan) on

Tambah pemilik nama Nurul Hana Che Mahazan ini, dia memahami perasaan seorang suri rumah.

“Alhamdulillah syukur, sekarang memasing dah besar, dah boleh cakap so mummy dah boleh start kerja.

“Tak risau sangat tetap jugak tapi iyelah.. Kerja untuk bantu keluarga jugak, untuk anak anak jugak.

“Bila tengok vid3o ni jadi rindu.. Tapi tak mudah jugak.. Saya boleh imagine semua suri rumah kadang-kadang rasa terkvrung, macam tak ada masa untuk diri sendiri.

“Tak apa rasa tu normal tapi kita boleh ubah cara kita fikir dan deal dengan keadaan itu.. Awak boleh lakukan!

“Be positive pasal tu. Faham kadang penat, tapi puas.. Ingat untuk jaga diri sendiri juga. Awak juga penting!

“To working mum, yang balik keje, kena sambung jugak tugas jadi mak.. Haih salute. Sending hugs dan loves to all mothers,” tulisnya lagi.

Terdahulu, Nana berkahwin dengan Raqeem Brian Abdullah pada 6 Jun 2009 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu, Althea dan Aaqib.

 

Sumber: Gempak

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending