Connect with us

Hiburan

“1 Kg Lagi Nak Capai 75 Kg Untuk K4rakter Baru…” – Fizo Omar Berjaya Tvrunkan Berat 9 Kilogram! Nak Tukar Imej Demi…

Published

on

Pelakon Fizo Omar mended4hkan bahawa dia berjaya menurunkan berat badannya hampir sembilan kilogram.

Fizo atau nama sebenarnya, Wan Hafizol Wan Omar, 35, berkata, dia menyasarkan berat badan sebanyak 75 kilogram (kg) demi mendapatkan bacaan berat yang id3al.

“Akhirnya dapat juga capai s4saran untuk berat badan. Target 75 kg, tetapi sekarang hampir 76 kg, kira okey lah. Sikit je lagi.

“Bukan untuk nampak kurus je, tapi bila dapat berat badan ideal ni badan pun sihat dan rasa ringan sangat.

“Tak ada lah lem4u bila buat kerja. Lagi kerja macam aku dari pagi membawa ke malam, tiap-tipa hari dengan penggambaran, lepas tu mesyuarat lagi. Bila terlebih ‘besar’ ni serlus cepat penat dan macam-macam penyakit pula mengundang,” coretnya menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.

Katanya lagi, dia tidak mempunyai rutin diet yang khusus, sebaliknya hanya mengawal pengambilan makanan sahaja.
 
“Diet ke? Susah nak cakap gak sebab aku ni balun je bila jumpa makanan yang sedap, cuma kawal lah bila makan tu kan.
 
“Lagi-lagi sekarang ni buat program #manamaumakan. Pergi restoren yang sedap dan reviu, kau rasa boleh kawal ke? Haha,” katanya.

 
Fizo turut berkongsi gambar lamanya sebelum usia 30-an yang mana ketika itu beratnya mencecah sehingga 85 kg.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benda yg buat aku happpy hari ni: . – finally dpt juga my goal utk berat badan. Target 75kg tp skng hampir 76kg kira ok la.ckit je lg.bkn utk nak nampak slim je,tp bila dpt berat badan ideal ni badan pun sihat dan rasa ringan sgt, xde la lemau bila buat kerja, lgi kerja mcm aku dr pg membawa ke malam, tiap2 hari dgn shooting nya pastu meeting lg.bila oversize ni seriously cepat penat n mcm2 penyakit plak mengundangkan. . Kalau korang tgk 2 gmbr yg last tu masa umur sebelum 30an dan berat masa tu 84-85kg. Ok la dah turun hampir 9kg. . Diet ke? Hmmmm.. susah nak ckp gak sbb aku ni balun je bila jmpa makanan yg sedap, cuma control la bila mkn tu kan, lagi2 skng ni dok buat program #manamaumakan , pg cari restoren yg best2 n review, ko rasa boleh control ke? Hahahha . Sedikit sebanyak teh Avasano yg abe joe mnm tu membantu la sedikit sebanyak, dpt kawal selera makan dan dpt membuang dgn smooth la bila mnm tu. . 1 more kg to go for 75kg for my new character utk drama Akasia TV3. Tgh fikir new imej utk drama baru ni, ada cadangan tak?

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

 

Dalam pada itu, katanya dia berharap dapat mencapai sasaran 75 kg demi imej baru yang ingin ditampilkan dalam drama terbarunya nanti.
 
“1 kg lagi untuk capai 75 kg untuk karakter baru bagi drama slot Akasia. Tengah fikir im3j baru untuk drama baru ini,” katanya.
 
Perkongsian Fizo itu kemudian menerima pelbagai resp0ns dalam kalangan pengikutnya yang kagvm dan menyokong usahanya untuk mendapatkan berat ideal.

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending