“Jangan Anggap Kerja Rumah Tanggungjawab Isteri 100 Peratus” – Yatt Hamzah K0ngsi Tips Bahagiakan Isteri

Pelakon Yatt Hamzah berk0ngsi beberapa tips buat pasangan suami isteri untuk mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan.

 

Menerusi entri di Instagram (IG), Yatt berkongsi beberapa tipsyang boleh digunakan oleh untuk para suami untuk menggembirakan hati isteri menerusi perbu4tan tanpa berlandaskan wang atau hadiah yang mahal semata-mata.

 

“Bahagia bukan setakat bagi bunga tapi buat hati isteri berbunga-bunga.Bila hati berbunga-bunga itu tandanya isteri bahagia. Macam mana bahagiakan isteri?” tulisnya.

 

Berikut merupakan tujuh tips yang dikongsi oleh Yatt khas buat pengikut IGnya.

 

1) Beri Pujlan

Rajinlah puji isteri cantik, baik, rajin. Pujian penting untuk naikkan semangat isteri bila penat dan semangatnya hilang.

 

 

2) Dengar Pendapatnya

Janganlah asyik dengar pendapat orang lain, dengar juga pendapat isteri tak kira taraf pendidikan atau profesion4lisme mereka.

 

Berbincanglah tentang hal rumah tangga dan masa depan. Suami boleh tanyakan pandangan isteri mengenai apa sahaja. Isteri akan rasa dih4rgai.

 

 

3) Penuhi Hajatnya

Jangan l0kek penuhi hajat isteri walaupun tak semua. Mereka sanggup berkorban nyawa untuk lahirkan anak-anak. Menggembirakan isteri melambangkan anda suami yang amat menghargai peng0rbanannya.

 

 

4) Beri Perhatlan Padanya

Isteri WAJIB dihargai, dibelai, dihormati, diclntai dan dikasihi bukan sahaja masa mula-mula kahwin, tapi selagi hayat dik4ndung badan. Selalu call, wasap walaupun sekadar ayat I love u.

It means the world to her. Kemana pun pergi, bawalah p0tret wajahnya. Jika ini diamalkan, rumah tangga akan bahagia.

 

 

5) Isteri Bukan Blbik

Jadilah suami yang ringan tulang rajin membantu isteri. Jangan anggap kerja-kerja rumah tanggungjawab isteri 100%.

 

Dalam islam, tidak ada hukvm isteri wajib lakukan kerja rumah. Islam mengatakan isteri WAJIB taat pada suami, menjaga h4rta dan m4ruah suami dengan sebaiknya dan akan dijamin syurga.

 

Itu sahaja. Atas jaminan inilah ramai wanita tak berkira dengan kerja rumah yang mereka lakukan. Tapi janganlah ambil kesempatan pada isteri dengan memblbikkan meraka.

 

 

6) Jaga Hatinya

Isteri ialah golongan wanita yang penuh dengan perasaan em0si. Apabila mereka reda dan bahagia dengan keadaan rumah tangga, perasaan mrk akn tenang dan gembira.

 

Jika mereka tertekan dengan apa yang berlaku, maka em0si mereka mulai berkec4muk dan akan mencari jalan keluar dari mas4lah. Mereka juga terdorong melakukan perkara-perkara b4doh bila hati mereka dilukai.

 

 

7) Ingat Tarikh Penting

Isteri mana yang tak suka dihargai dan dikejutkan dengan pemberian hadiah oleh suami pada hari-hari istim3wa mereka.

 

Cukup sekadar sekuntum bunga dan sekeping kad ucapan cinta tanda ingatan jika itu sahaja yang mampu.

 

 

8) Bawa Isteri Berehat

Kebanyakan suami menganggap berjavhan daripada isteri kebebasan baginya kerana isteri tidak dapat menghidu apakah dilakukan di belakangnya.

 

Kini, anda cuba terbalikkan situasi ini, sentiasa bawa isteri berjalan-jalan dan berehat di tempat peranginan.

 

 

9) Cluman khas untuk isteri

Cuba tanya diri sendiri bilakah kali terakhir anda mencium dahi isteri anda ketika dia berehat selepas penat bekerja.

 

Tahukah anda cluman anda di dahi atau kvcupan di bibirnya dapat menghilangkan segala kepenatan dan tek4nan pada dirinya hari itu. Begitulah kuatnya kuasa cluman suami kepada isterinya.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bahagia bukan setakat bagi bunga tapi buat hati isteri berbunga2..Bila hati berbunga2 itu tandanya isteri bahagia. TAG SUAMI❤ Mcmana Bahagiakan isteri? . 1) Beri Pujian Rajinlah puji isteri cantik, baik, rajin.. Pujian penting untuk naikkan semangat isteri bila penat & semangatnya hilang. 2) Dengar Pendapatnya Jgnlah asyik dgr pendapat org lain, dgr juga pendapat isteri x kira taraf pendidikan atau profesionalisme mrk. Berbincanglah ttg hal rumah tangga dan masa depan. Suami boleh tanyakan pandangan isteri mengenai apa shj. Isteri akan rasa dihargai. 3) Penuhi Hajatnya Jangan lokek penuhi hajat isteri walaupun x semua. Mrk sanggup berkorban nyawa utk lahirkan anak2. Menggembirakan isteri melambangkan anda suami yg amat menghargai pengorbanannya. 4) Beri Perhatian Padanya Isteri WAJIB dihargai, dibelai, dihormati, dicintai dan dikasihi bukan shj masa mula2 kahwin, tapi selagi hayat dikandung badan. Selalu call, wasap walaupun skdr ayat i love u. It means the world to her. Ke mana pun pergi, bawalah potret wajahnya. Jika ini diamalkan, rumahtangga akan bahagia. 5) Isteri Bukan Bibik Jadilah suami yg ringan tulang rajin membantu isteri. Jgn anggap kerja2 rumah tggjawab isteri 100%. Dlm Islam, tidak ada hukum isteri wajib lakukan kerja rumah. Islam mengatakan isteri WAJIB taat pd suami, menjaga harta dan maruah suami dg sebaiknya dan akan dijamin syurga. Itu shj. Atas jaminan inilah ramai wanita x berkira dengan kerja rumah yang mrk lakukan. Tapi jgnlah ambil kesempatan pd isteri dg membibikkan mrk. 6) Jaga Hatinya Isteri ialah golongan wanita yang penuh dg perasaan emosi. Apabila mrk redha dan bahagia dengan keadaan rumah tangga, perasaan mrk akn tenang dan gembira. Jika mrk tertekan dengan apa yang berlaku, maka emosi mrk mulai berkecamuk dan akn mencari jalan keluar dari masalah. Mrk juga terdorong melakukan perkara2 bodoh bila hati mrk dilukai. 7) Ingat Tarikh Penting Isteri mana yg x suka dihargai dan dikejutkan dg pemberian hadiah oleh suami pd hari2 istimewa mrk. Cukup sekadar sekuntum bunga dan sekeping kad ucapan cinta tanda ingatan jika itu shj yg mampu. -Bersambung di KOMEN #yattmengayat #darihatiseorangmujahidah #fromtheheartofamujahidah #isteri

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Terdahulu, Yatt mendirikan rumah tangga dengan juruvldeo Mohamad Zulfahdli Khairuddin pada Februari 2016.

Pasangan tersebut dikurniakan tiga cahaya mata Suci Humaira Iqlima, 4, Suci Hayfa Medina, 2, dan terbaharu Suci Hawa Zulaikha.

Yatt mempunyai seorang lagi anak, Suci Hanania Malika, 9, hasil perk4hwinannya terdahulu dengan Abdul Mutalib Shukor.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply