Rindu Cucu, Muat Naik Gambar Noah di IG, Ini Luahan Sayu Ibu Arwah Asyraf Sinclair

Khadijah A Rahmah, ibu kepada arwah Asyraf Sinclair telah berkongsi beberapa gambar cucunya di akaun Instagramnya sejak hari Ahad, 8 Mac, 2020. Dia memuat naik gambar Noah, iaitu anak tunggal Asyraf dan Bunga Citra Lestari (BCL).

Dia melakukan hal ini untuk menyatakan kerinduannya kepada cucunya di Jakarta, serta memberi sokongan & semangat kepada Noah yang kini menjadi anak yatim piatu.

Gambar pertama menunjukkan foto Noah masih bayi dalam dukungan Bunga.

Dalam gambar ini, Bunga melihat anaknya dengan penuh kasih sayang, sambil wajah Noah mengukir senyuman riang. Khadijah menulis beberapa tanda pagar yang cukup bermakna buat Noah dan Bunga.

“#muchlove #.” lovingmommie #nenawithyou #omaalwaysthere. “

Dalam gambar seterusnya, kelihatan seperti gambar Noah telah mula menjadi seorang dewasa dengan belajar Al-Quran. Ini terbukti dari buku iqra, dan sekeping kertas yang ditulis dengan huruf Arab yang menunjukkan Noah menghafal doa atau ayat al-Quran dengan tangannya dalam kedudukan doa.

“#Aamiin,” tulis Dida Sinclair, nama samaran Khadijah.

Khadijah yang  dipanggil Umi oleh anak lelaki dan menantunya kemudian memuat gambar Noah memeluk  datuknya, Mohamed Anthony John Sinclair. Dalam gambar ini, Khadijah menulis kapsyen ringkas, “#Tok.”

Dalam muat naik yang terakhir, dia memuat gambar dirinya sendiri yang Noah memeluk dari belakang. “#Nena,” dia menulis panggilan Noah kepada dirinya sendiri.

Walaupun Khadijah tidak bersama cucu dan menantunya di Jakarta, namun hatinya tetap dekat dengan mereka. Menurut Khadijah, kematian anaknya pada 18 Februari 2020 tidak akan membuat perubahan dalam hubungannya dengan Bunga

Dia berjanji untuk berulang-alik antara Jakarta dan Kuala Lumpur untuk menemani menantu dan cucu tercinta

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: murai.my

Be the first to comment

Leave a Reply