Connect with us

Hiburan

M1ster1! Anak pengasas Dnars terima kejvtan al-Quran di KB, sejambak bunga ros di KL – “Saya ada minta pembantu peribadi call nombor tu…”

Published

on

“SEKALI lagi parcel ‘orang m1steri’. Terima kasih, walaupun awak m1steri, tapi awak sedang menyedarkan saya.”

Demikian coretan ringkas anak sulung kepada usahawan komestik, allahy4rh4m Faziani r0hban Ahmad menerusi aplikasi Instagram Story, bersama foto senaskhah al-Quran dengan bahagian kulit dicetak namanya sendiri. 

Bercakap kepada mStar, Iqbar Hakim Jasman berkata, dia menerima bungkusan yang mengandungi senaskhah al-Quran itu daripada pengirim yang tidak dikenali, pada Isnin.

Namun, hadiah al-Quran itu menimbulkan tanda tanya pemuda berusia 21 tahun itu, apabila bungkusan berkenaan dihantar ke alamat kediaman keluarganya di Kota Bharu, Kelantan.

Iqbar memberitahu pemberi senaskah al-Quran itu daripada seorang wanita.

“Selama ini sebarang penghantaran atau pemberian daripada mana-mana pihak, akan dihantar ke alamat pejabat kami di Kota Bharu. Memang itu alamat surat-menyurat.

“Tak pernah saya dapat barang yang dihantar terus ke rumah, ia adalah pertama kali. Saya lebih terkejvt apabila bungkusan itu mengandungi senaskhah al-Quran dengan kulitnya dicetak nama saya sendiri,” katanya kepada mStar.

Iqbar yang juga merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Dnars berkata, tiada butiran nama pengirim melainkan ia dikirim dari Kedah dan nombor telefon dipercayai milik seorang wanita.

“Saya ada minta pembantu peribadi (PA) call nombor tu, dan yang jawab adalah seorang wanita. Bila ditanya pasal bungkusan tu, wanita tu kata ya.

“Tapi bila ditanya siapa dia, terus panggilan dim4tikan. Dan panggilan tidak dijawab lagi selepas itu. Saya tak tahu siapa pengirimnya, memang ‘orang m1steri’,” katanya.

Sejambak bunga ros dan senaskhah al-Quran yang diterima Iqbar.

Iqbar mengakui hatinya begitu tersentuh dengan pemberian al-Quran tersebut yang menyedarkannya agar mendekatkan diri kepada tuhan.

“Pemberian itu mengingatkan saya tentang ke4lpaan. Walaupun mi1steri, ia benar-benar menyentuh hati saya. Kepada pemberi al-Quran ini, saya mengucapkan terima kasih,” katanya yang merupakan anak sulung daripada lapan beradik.

 

Pemberian itu mengingatkan saya tentang kealpaan. Walaupun misteri, ia benar-benar menyentuh hati saya. Kepada pemberi al-Quran ini, saya mengucapkan terima kasih.

IQBAR

Iqbar bagaimanapun mended4hkan ia bukanlah satu-satu hadiah yang dihantar oleh ‘orang m1steri’ kerana dia turut menerima sejambak bunga ros pada minggu lalu.

“Saya terima sejambak bunga ros yang diletakkan di atas kereta saya, di kawasan parkir di kediaman saya dekat Kampung Baru di Kuala Lumpur.

Selain perniagaan, Iqbar mahu memberi tumpuan kepada keluarganya.

“Tiada kad ucapan, apatah lagi nama pengirim. Saya cuma diberitahu oleh pengawal keselamatan yang ada orang hantar melalui khidmat penghantaran.

“Apa yang mengejutkan saya, macam mana ‘orang m1steri’ tu boleh tahu kediaman saya di Kuala Lumpur, siap tahu kat mana saya letak kereta,” ujar anak kelahiran Kelantan ini sambil menambah tiada petunjuk mengenai pengirimnya.

Dia bagaimanapun menganggap ia sekadar pemberian daripada secret admirer dan hanya akan mengambil tindakan sekiranya meng4ncam keselamatan diri dan keluarganya.

“Bukan setakat wanita nak berkenalan dengan saya, malah ada yang berani hantar mesej kat saya nak meminang saya. Hati saya belum terbuka untuk terima seseorang dalam hidup saya,” katanya.

arw4h ibu Iqbar mempunyai pesanan mengenai soal jodoh.

Menurut Iqbar, buat masa ini, dia mahu menumpukan kepada perniagaan yang ditinggalkan oleh arw4h ibu, dan menjaga keluarganya terutama adik-adik.

“arw4h Mami (allahy4rh4m Faziani) berpesan sebelum beliau men1ngg4l, kalau hati sudah terbuka untuk terima seseorang, carilah wanita yang boleh pikul tanggungjawab.

“arw4h Mami seorang yang cukup simple, tak cer3wet siapa pilihan hati saya. Cuma arw4h pesan, biarlah wanita itu terima saya seadanya, boleh jaga saya dan adik-adik, serta faham kerjaya saya,” katanya.

allahy4rh4m Faziani men1ngg4l dunia selepas terbabit dalam kem4lang4n apabila kereta yang dinaikinya mer3mpuh sebuah lori pada Mei 2019.

Sumber : Mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisangg

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending