“Kasian suamimu di alam kubvr” – Ramai Netizen Indo K0men Dekat Youtube BCL, Minta Tutup Aurat Lepas Ashraf Meningg4I

 

Sejak Ashraf Sinclair meningg4I dunia akibat ser4ngan j4ntung pada 18 Februari lepas, ramai netizen prihatin dengan keadaan BCL serta anak mereka, Noah.

Digunakan untuk publisiti?

Baru-baru ini, pihak Indonesian Idol menerima kec4man hebat daripada orang ramai kerana didakwa menggunakan kesedihan BCL selepas kem4tian Ashraf demi mendapatkan rating.

Isu itu timbul selepas BCL menangis teresak-esak ketika Judika menyanyikan sebuah lagu ketika rancangan itu berlangsung. Video tersebut menjadi vir4l di Malaysia dan Indonesia di mana ramai pihak berpendapat produser rancangan itu tidak sens1itif.

 

 

Netizen minta BCL tutup aurat

Sehingga kini masih berehat daripada media sosial namun Youtube channel BCL makin mendapat penonton malah jumlah tontonan video-videonya meningkat sejak peme3rgian Ashraf.

Ramai masih bersedih dan menonton video keluarga bahagia itu di Youtube BCL. Tapi, melalui video sambutan hari lahir BCL yang ke-36 ramai netizen membanjiri bahagian kom3n dengan menasihatinya untuk berpakaian lebih sopan.

“Semoga segera berhijab untuk meringankan his4b Alm4rhum suaminya.”

Ramai yang menegvr cara pemakaian BCL di dalam video itu kerana menampakkan bahagian atas serta perutnya. Rata-ratanya meminta dan berdoa agar BCL akan berusaha untuk menutup auratnya selepas ini.

Pada usia yang hampir 40 tahun, netizen berpendapat BCL sudah patut tahu batasan aurat dan pergaulan antara lelaki yang bukan mahr4mnya.

Bukan semuanya boleh dip3Iuk ciium. Suami tercinta telah pergi semoga BCL & anak lebih menghampiri Allah.”

 

Sumber : Lobakmerah

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply