Connect with us

Hiburan

“Terima kasih..” Nasihat Ali Puteh Kpd DS Aliff Syukri Buat Net1zen Tergaman

Published

on

 

Sejak akhir-akhir ini nama ushawan Datuk Aliff Syukri sering meniti di mulut para netizen. Pelbagai kontr0versi yang timbul hinggakan nama keluarga dan juga isteri turut terpaIit sama.

Terdahulu adalah mengenai k3s antara keluarga arw4h Abam, Ali Puteh di mana kehadiran Datu Aliff yang tak diundang ke rumah Nor Hidayah telah membuatkan para netizen telah menyer4ng atau mengec4m Ali sekeluarga. Ali juga meminat agar Datuk Aliff bertemu dan berdepan dengan ibunya untuk meminta maaf namun hingga ke hari ini, Datuk Aliff masih belum berkesempatan untuk berjumpa mereka.

 

Namun Datuk Aliff ada membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Ali sekeluarga atas apa yang berlaku dalam sesi sidang media yang lepas. Kini Datuk Aliff sekali lagi dihimpit kontr0versi berkenaan dakwa4n beliau mend3ra anak angkatnya, Aminah dan dalam masa yang sama netizen mengec4m beliau yang mengeluarkan single terbarunya tadi.

Datuk Aliff turut meluahkan rasa terkilan dan kecewa kerana sering menjadi m4ngsa kec4man netizen. Melalui posting terbaru yang dibuat, Datuk Aliff memuat naik foto perbualan WhatsApp yang dihantar oleh Ali kepadanya.

Dalam perbualan tersebut, Ali memberi nasihat kepada Datuk Aliff untuk terus kuat dan mengamalkan zikir dan membaca Al-Fatihah untuk tenangkan hati akibat kec4man yang diterima. Menurut Ali, dia juga buat perkara yang sama ketika dihin4 dan dikec4m.

terima kasih ali putih.. sungguh berguna nasihat awak..

kerana “cuba bahagia” kan saya..

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

baik rupanya org ya.. dah beberapa kali sy berbual dgn ali… terima kasih ali putih.. sungguh berguna nasihat awak.. kerana “cuba bahagia” kan saya..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Alhamdulillah, seronok lihat bagaimana mereka berdua telah berdamai malah saling mengingati dan menasihati antara satu sama lain. Sudah pasti apa yang berlaku sebelum ini ada hikmah disebaliknya. Perkongsian yang dibuat oleh Datuk Aliff turut mendapat reaksi dari pengikutnya di IG.

Harap2 dato kuat lalui semua ni abaikan apa netizen cakap… Dengar nasihat bonda tau… Dato anak yang baik kan?

Nak tenang solat dato .. bukan buat lagu keluar dar4h .. tu naseb baik org tak pikir dato peri0d ..

Alhamdulillah tiada sengk3ta antara kalian, cuma dato berubah la jadi org yg biasa, bukan lagi giIakan attention.

Silap tu kalo rasa tak tenang. Menyanyi la smpai keluar air mata n hidung bdar4h. Lps keluar semuanya bahagia la nnt. Kalo x bahagia juga kawen la 3 lagi. Mesti bahagia.

Yang dok kutuk alif syukri dan ali puteh da mintak maaf ka belum??

Sumber : Media Cite Heboh

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending