Connect with us

Hiburan

“Seb4klah Bila Teringat” – Azwan Ali Cerita Kenangan Bersama Allahyrham Datuk Sharifah Aini, Kisah Yang Jarang Dik0ngsikan…

Published

on

 

Datuk Sharifah Aini is my icon.”  Itu kata Azwan Ali apabila ditanya bercerita mengenai Biduanita Negara, Datuk Sharifah Aini apabila foto bersama arw4h disuakan kepadanya.

Jarang berk0ngsi mengenai jalinan persahabatan dengan penyanyi tersohor itu, Azwan secara eksklusif di program #MHThrowback di YouTube mended4hkan hubungannya bersama Allahyrhamah cukup rapat suatu ketika dahulu.

Bagaimanapun atas sebab tertentu, hubvngan akrab di antara keduanya terpvtus di pertengahan jalan.

“Segala kenangan dengan arwh Datuk Sharifah Aini akan kekal abadi. Sebaklah bila teringat. Arwh buat saya macam adiknya. Jadi memang sedihlah.

“Teringat zaman arwh Datuk hubungi untuk saya ke kediamannya, kami banyak berborak dan berkongsi mengenai pelbagai perkara.

“Malah ketika itu dia siap hidangkan saya Mee Sup.

“Semoga r0h dia tenang di sana. Sukar untuk cari seorang diva sepertinya yang hargai saya” katanya jujur.

Dalam nada sebak, Azwan yang sinonim digelar Diva AA juga akui dia sering mengundang bintang tersebut menerusi mana-mana program yang diterbitkannya sebelum ini.

Azwan turut menambah, dia juga tidak berkesempatan untuk menziarahi arwh ketika tidak sihat.

“Terkenangkan dia memang sedih sebab dia sudah tiada. Cuma yang sedih tu sebab ketika arwh meninggal, saya terlalu sibvk.

“Jadi sedihlah kan sebab tak pergi pun… Akan tetapi pasti ada sebab kenapa tak ada rezeki untuk ziarahi arwh meski kami baik.

“Cuma ketika dia sakit, kami terputus hubungan. Kita mahu kacau dia pun tak sesuaikan,” jelasnya lagi.

Ditanya apakah lagu kegemaran arwh, bekas hos itu menggemari lagu Selamat Hari Raya dan turut mengimbau muzik video lagu berkenaan dirakam di kediaman ibuya.

“Lunak suara sukar dicari ganti. Arwh video klip lagu itu di rumah arwh mak saya. sangat bermakna,” akhirinya.

Ikuti temu bual penuh bersamanya di sini;

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: MH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending