Connect with us

Hiburan

“Karma, buat penat je” – Semua Tisu Yang Diborong Akibat ‘P4nic Buying’ Les4p Lepas Anak Rendam Dalam Bathtub

Published

on

Antara kesan yang paling tervk terhadap orang diseluruh dunia ini adalah rasa p4nik mereka untuk keluar rumah, sebab itulah berlakunya p4nic buying dimana orang akan borong barang sampai licin sebab nak ‘selamatkan diri’

Masa ini lah kita nampak sikap selfi1sh manusia tanpa ‘beri ruang’ kepada pengguna lain. Di luar negara, tisu tandas merupakan barang yang menjadi rebutan kerana ia merupakan keperluan asas mereka berbanding kita yang kat Malaysia ni, faham-faham je lah.

P4nic Buying

Malang betul buat nasib seorang ibu ni lepas semua 18 gulung tisu tandas yang dia beli tu lenyap dek kerana perbuatan anak kecilnya. Kesemua tisu itu telah dibuang di dalam tab mandi.

Kesemua tisu itu dibeli kononnya persediaan awal memandangkan musim p4nic buying ini agak sukar nak dapatkan barang yang tengah menjadi rebutan itu dengan mudah.

Insiden yang dikongsikan di Twitter ini telah meraih 1,300 jumlah perkongsian. Dapat dilihat semua tisu itu habis kena rendam dengan air bersama mainan-mainan yang lain.

Bagaimanapun, rata-rata netizen memandang sinis terhadap ‘nasib malang’ si ibu dari negara barat tersebut. Bagi mereka ia adalah satu k4rma buat si ibu kerana terlalu pentingkan diri sendiri.

K4rma – Netizen

Seperti yang dikatakan tadi, rasanya ramai tahu tisu tandas ini satu barang keperluan harian mereka, disebabkan stok yang terhad ada yang ambil kesempatan menjual tisu tandas tisu sehelai-sehelai dengan harga yang tak masuk akal.

Bersyukurlah kita di Malaysia maih terkawal, cuma kalau nak panic buying tu beragak-agaklah, jangan sampai tak ada ruang untuk orang lain.

Sumber : LobakMerah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending