“B4la apa lagi yang kalian ingin undang ke Malaysia ni?” – Aksl tarian Zizi Kirana dikec4m, tak sensitif muslbah Covid-19

 

PENYANYI Zizi Kirana terkejut apabila mengetahui persembahannya semasa ulang tahun sebuah laman membeli-belah atas talian yang disiarkan pada malam Khamis menjadi tular di media s0sial.

Zizi berkata, dia menerima banyak mesej daripada penonton yang menegur 4ksinya kerana dikatakan keterlaluan ketika negara sedang berdepan penularan wabak Covid-19.

“Sebenarnya persembahan itu adalah rakaman dan bukan siaran langsung, ia dir4kam di rumah ketika hari pertama Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) minggu lalu.

“Apabila bangun pagi saya terkejvt terima banyak mesej, komen berbentuk kec4man dan paparan skrin persembahan saya malam itu. Saya pun hairan ada buat salah apa?

“Mereka kata saya tak hormati malam Jumaat… sedangkan waktu program itu bersiaran bukan bidang kuasa saya. Ia ditentukan oleh stesen televisyen dan client mereka,” katanya kepada mStar.

Netizen kec4m program tersebut dan memuat naik paparan skrin persembahan Zizi.

Pada Khamis, program mempromosikan portal membeli-belah atas talian dikec4m tervk netizen kerana menyajikan hibvran pada malam Jumaat dan dikatakan tidak sensitif dengan isu semasa.

“Malam Jumaat, di saat Malaysia sedang dilanda satu w4bak yang cukup dahsyat, kem4tian sudah melebihi angka 20, beribu masih menderita dan dirawat… mereka menyajikan 4ksi terkinja-kinja untuk tatapan bagi menghiburkan rakyat! Bala apa lagi yang kalian ingin undang ke Malaysia ini?,” tulis salah seorang pengguna laman sosial.

Saya hanya ikut sahaja dan semuanya mendapat kelulusan daripada mereka. Lagipun, tak ada yang keterlaluan pun dalam persembahan saya itu!

Dalam konsert itu, penyanyi lagu Eh ini menjadi salah seorang selebriti jemputan, namun foto persembahannya sahaja menjadi perbualan h4ngat penonton.

Selain Zizi, artis lain yang turut membuat persembahan dari rumah masing-masing ialah Haqiem Rusli, Hael Husaini, Ismail Izzani, Nabila Razali, Elizabeth Tan dan Hafiz Suip.

Sementara itu, Zizi berkata dia hanya mengikut panduan daripada stesen televisyen dan tarian sambil menyanyi itu merupakan salah satu bentuk cabaran dalam program berkenaan.

Zizi menyahut c4baran menyanyi sambil menari dalam program tersebut.

“Ramai saja artis lain semasa program itu… tapi nama saya juga yang orang sebut! Sebenarnya menari sambil menyanyi itu merupakan cabaran yang diberikan oleh produksi kepada saya.

“Saya hanya ikut sahaja dan semuanya mendapat kelulusan daripada mereka. Lagipun, tak ada yang keterlaluan pun dalam persembahan saya itu,” ujarnya.

Meskipun dikecam oleh segelintir penonton, Zizi menerima komen tersebut dengan hati terbuka dan berharap mereka memandangnya daripada sudut positif.

“C4baran itu bertujuan nak tunjukkan gaya hidup sihat. Walaupun kita berkurung dalam rumah, masih boleh buat senaman ringan dan keluarkan peluh. Itu sahaja!

“Saya tak berkecil hati pun dengan kata-kata netizen… saya harap penonton memandang ia daripada sudut positif dan bukannya mengec4m semata-mata,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply