“Part mana ayat kau yang kena putar belit?” – Netizen Tak Boleh Hadam Dengan Mesej Aleeya Cuba Sampaikan Pasal ‘Downgrade’ B40

Berikutan dengan kec4man hebat yang diterima sejak hujung minggu lalu, Aleeya Zailan akhirnya tampil buka mulut berkenaan dengan kenyataannya sebelum ini.

Ia dikongsikan semula di Twitter, biarpun sudah membuat penjelasan, netizen anggap kenyataan itu masih kurang jelas.

Perkataan itu dah twisted” – Aleeya Zailan

Dalam video itu, katanya ayat dia itu telah diputar belitkan oleh golongan netizen, dia menjelaskan yang dia tak cemburu dengan golongan yang menerima bantuan daripada kerajaan itu.

Katanya kenyataan itu dibuat sebagai wakil bagi mereka yang menjalani perusahaan sendiri. Baginya bukan semua perniagaan berjaya, ada yang tak menjadi dan tak laku, jadi mesej yang dia cuba sampaikan itu adalah Aleeya begitu ambil berat terhadap nasib-nasib peniaga ini.

Tapi berkenaan kenyataan poor become richer yang dikatakan kena twisted itu masih tak jelas lagi.

Dirinya menjadi sel4ran berikutan dengan kenyataan itu, tapi lain yang dijelaskannya. Disebabkan itu sel4ran netizen jadi m4kin hebat dan ramai yang mendedahkan perkongsian lamanya berkenaan dengan isu k3san PKP dan C0vid-19 ini.

Tiba-tiba cakap ‘aku cakap ni bukan untuk aku’ – Netizen

Bagi mereka Aleeya yang cuba putar belit ayatnya semula. Perkongsian itu telah meraih sebanyak lebih 3,600 jumlah perkongsian yang mana rata-rata netizen kurang senang dengannya.

Sebelum ini Vivy Yusof yang menyokong kenyataannya telah memohon maaf dan menjelaskan perkara sebenar. Kec4man itu terjadi berikutan dengan ayat poor become richer, dan menjelaskan nasib-nasib peniaga di luar sana.

Kec4man terjadi apabila Vivy komen dan bersetuju dengan pendapat Aleeya ini, namun begitu Vivy nyatakan dia bukanlah menyokong ayat poor become richer tetapi nasib peniaga. Korang boleh baca kat bawah ni.

Sumber : LobakMerah

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply