‘Mohon T4ngkap! Baik Temb4k Je!’- Netizen Naik Angin Bila Tahu Kron0gi Sebenar K3s Pesakit 1580

Semalam viral di media sosial pended4han sebenar daripada salah seorang ahli keluarga 5 m4ut akibat C0vid-19 di Sarawak. Sharifah Huzaimah War Al-Edruce menceritakan kronologi k3s yang berlaku di Kampung Patinggan di mana keluarganya merupakan m4ngsa kepada seorang rakan pejabat yang baru pulang dari Itali

k3s yang ke 1580 ini mendapat sel4ran ramai netizen sehinggakan ada yang mendoakan kem4tiannya. Patutkah kita sebagai rakyat Malaysia mendoakan kecel4kaan orang lain?

Ramai sel4r

Ekoran daripada k3s 1580 yang dikatakan menjadi indeks kepada 37 k3s lain, rata-rata mengkritik pes4kit ini sehinggakan ada yang mendoakan kem4tiannya. Malah reaksi netizen juga sangat menakutkan dan melamp4ui batas. Hal ini tidak sepatutnya berlaku memandangkan ianya bukanlah dapat menyelesaikan permasalahan ini.

Yang balik Italy elok kat ICU sekarang

Difahamkan, pesakit k3s ke-1580 ini masih dalam raw4tan selepas disahkan positif C0vid-19. Walaubagaimanapun, disebabkan pesakit ini pada awalnya tidak bertindak mengasingkan diri, satu keluarga yang lain terpaksa menerima tempiasnya.

Temb4k m4ti sahaja

Diharapkan orang ramai dapat bertenang dan terus berdoa supaya seluruh dunia terselamat daripada wabak ini. Mungkin hari ini nasib mereka, belum tentu esok kita terselamat.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Ohbulan

Be the first to comment

Leave a Reply