Siapa Kenal awek baru sy ni?? Dia Malu sbb terlajak cantik.. – Aliff Syukri

 

Netizen Beng4ng, Aliff Syukri Bebas Kemana-mana Ketika PKP

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sudah masuk minggu ke-3, namun masih ada lagi segelintir rakyat yang ingkar arahan dan keluar tanpa sebab-sebab kukuh. Ketika tempoh PKP 2 ini, undang-undang adalah lebih ketat dan pihak berkuasa telah memberi arahan cuma seorang sahaja wakil ahli keluarga dibenarkan untuk keluar bagi membeli barangan keperluan seperti makanan atau ubat.

Walau bagaimanapun, melalui Instagram pengusaha kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, beliau kelihatan masih bebas ke sana kesini, berulang-alik di antara Janda Baik, Pahang dan Kuala Lumpur. Netizen tertanya-tanya bagaimanakah beliau boleh bebas berjalan kemana-mana sedangkan pihak kerajaan sudah pun mengeluarkan arahan bahawa rakyat tidak boleh pegi ke tempat melebihi radius 10 kilometer (km) dari rumah masing-masing.

Anak-anaknya yang sebelum ini tinggal bersama Datin Seri Nur Shahida, kelihatan turut bersama dengan bapa mereka kini. Melalui muatnaik status terbaru Aliff Syukri, menunjukkan beliau dengan anak-anak makan bersama di tempat percutian milik bonda Rozita di Janda Baik, Pahang siap boleh pergi mandi-manda di sungai lagi.

Rata-rata netizen beng4ng dengan sikap Aliff Syukri yang didakwa ingk4r arahan PKP.  Ramai mempertikaikan tindakan Aliff yang tidak adil untuk rakyat lain yang patuh dengan duduk di rumah. Sedangkan usahawan itu bebas ke mana-mana tanpa ditahan oleh pihak berkuasa.

Aliff Syukri nampaknya belum lagi memberi sebarang penjelasan di sebalik tindakannya itu. Adalah amat penting untuk semua orang mematuhi arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan lebih-lebih lagi pada waktu sekarang.

Apa pun, diharapkan semua orang terus akur dengan arahan sepanjang tempoh PKP 2 ini. Jika tiada urusan penting, tolong di duduk rumah agar kita dapat segera mengelak penularan wabak COVID-19 dari menjadi bertambah buruk.

Terbaru Aliff Syukri berkongsi foto bersama dengan ibunya tarik perhatian ramai disebabkan captian di posting tersebut

Siapa Kenal awek baru sy ni?? Dia Malu sbb terlajak cantik.. Cer tag ig dia?

KOMEN NETIZEN:

Siapa ya? Mcm kenal je. Tak pasti..

Cantik awek baru dato hahhaha.muda remaja bonda 

 

 

 

 

Sumber : – CARI 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: koleksiviral

Be the first to comment

Leave a Reply