Janna Nick Muat Naik Video Dirinya Lebam Berdarah Buat Tanda Tanya Orang Ramai

Jangan kasari seorang wanita, walau mcm mana sekalipun perangainya, sifatnya, walau sekasar manapun dia, walau cerewetnya dia, walau ada kelakuannya yang kau tak suka, kerana wanita,tetap insan yang berhati lembut.

Sebahagian orang mungkin menganggap wanita sebagai racvn dunia. Namun dalam Islam, wanita diibaratkan layaknya perhiasaan dunia. Wanita itu adalah insan yang istimewa. Mereka begitu tegar dan kuat. Namun di sisi lain, mereka juga berubah menjadi sangat emosi serta rapuh. 

Hal ini kerana wanita cenderung menggunakan perasaan dibandingkan logik. Menurut penelitian, kadar produksi hormon dalam tubuh wanita juga sering mengalami perubahan (misalnya saja ketika hamil dan menstruasi), itulah mengapa wanita sangat mudah moody serta mudah emosional.

Pelakon berbakat Janna Nick baru-baru ini memuatnaik satu video dengan wajahnya yang seakan baru lepas dipvkul. Video dengan muka Janna Nick lebam dan berd4rah itu telah meraih perhatian ramai.

Menerusi rakaman pendek itu kelihatan Janna Nick dengan muka yang berbekas seolah baru lepas dipvkul melakonkan satu watak yang dia seakan menjadi m4ngsa d3ra.

Nampak macam real betul lakonan Janna Nick ini! Video berdurasi satu minit 37 saat itu telah meraih lebih 437 ribu tontonan dan hampir 70 ribu lik3s.

Biarpun video itu menampakkan Janna Nick sangat serius, namun komen dari Zizan Razak membuatkan ramai tertawa.

“Kenapa hidung period?? Letak pad situ nanti ok. Period memang mood mcm tu. Sabar ok.” – Zizan Razak.

Komen dari Zizan ini telah meraih hampir 800 lik3s dan rata-rata netizen yang menonton video muka Janna Nick lebam ini meninggalkan reaksi mereka seperti berikut:

“Ni betul2 ker? Klu betul ni. Kau kena ada bodyguard dah lepas ni. 24h”

Menerusi perkongsian lain, Janna Nick berkongsikan foto dengan k3san muka yang sama. Namun berdasarkan tanda pagar ‘#stopdomesticviolence’ di bahagian kapsyennya foto itu adalah untuk kempen ‘hentikan penderaan domestik’.

Nampak macam real betul lakonan Janna Nick ini! Video berdurasi satu minit 37 saat itu telah meraih lebih 437 ribu tontonan dan hampir 70 ribu lik3s.Biarpun video itu menampakkan Janna Nick sangat serius, namun komen dari Zizan Razak membuatkan ramai tertawa.Komen dari Zizan ini telah meraih hampir 800 lik3s dan rata-rata netizen yang menonton video muka Janna Nick lebam ini meninggalkan reaksi mereka seperti berikut:

Kenapa hidung period?? Letak pad situ nanti ok. Period memang mood mcm tu. Sabar ok.” – Zizan Razak.

Komen dari Zizan ini telah meraih hampir 800 lik3s dan rata-rata netizen yang menonton video muka Janna Nick lebam ini meninggalkan reaksi mereka seperti berikut:

“Ni betul2 ker? Klu betul ni. Kau kena ada bodyguard dah lepas ni. 24h”.

Menerusi perkongsian lain, Janna Nick berkongsikan foto dengan k3san muka yang sama. Namun berdasarkan tanda pagar ‘#stopdomesticviolence’ di bahagian kapsyennya foto itu adalah untuk kempen ‘hentikan pender4an domestik’.

Nabi Muhammad S.A.W mendidik umatnya supaya menyantuni wanita. Antara hadis baginda yang termasyhur, mafhumnya; yang terbaik daripada kalangan kami adalah yang melakukan yang terbaik untuk wanitanya. Justeru Islam, sebagai agama keamanan dan mendidik akhlak, jelas sekali melarang lelaki daripada bertindak kasar terhadap wanita.Lelaki yang mengasari wanita, bahkan yang meng4ncam untuk menggunakan kekasaran ke atas wanita adalah lelaki yang bacul. Ini semua orang tahu. Sesiapa pun yang mengasari perempuan pastinya akan dilihat seolah-olah syaitan bertopengkan manusia. Tidak kira apa alasan sekalipun, perempuan tidak wajar dikasari. Baik dengan tutur kata atau kerja buat serta perlakuan fizikal.

Tuhan mencipta perempuan supaya disantuni. Bukan untuk dikasari, diherdik atau dic4ci m4ki. Tanpa perlu dipertimbangkan apa jua latar belakang keturunan, agama, pendidikan, perempuan tetap perempuan. Dia mungkin isteri seseorang atau adik, kakak dan ibu kepada seseorang.

Kredit: HCL / IG Janna Nick

Sumber: Instagram Janna Nick

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply