Tolak Tepi Populariti, DATO’ SRI EIZLAN YUSOF & Isteri Bantu Frontliners C0vid-19!

Sejak lebih seminggu lalu, Dato’ Sri Eizlan Yusof aktif memerah keringat dan menabur bakti kepada para petugas barisan hadapan yang terlibat menangani pandemik c0v1d-19. Meskipun beliau boleh sahaja duduk di rumah, memantau situasi semasa dan memberi sokongan moral kepada frontliners menerusi media sosial atau sebagainya, namun ia belum cukup membuatkan aktor ini berpuas hati. Sebagai rakyat berjiwa prihatin dan public figure yang telah diberi kepercayaan untuk sentiasa menyokong serta membantu anggota Angkatan Pertahanan Awam (APM), Dato’ Sri Eizlan tampil membantu.

Menariknya, beliau yang segak mengenakan uniform rasmi pegawai APM turut membawa isteri tercinta bersama untuk menjayakan usaha murni ini yang juga merupakan anggota APM. Daripada perkongsian Dato’ Sri Eizlan di Instagram miliknya jelas kelihatan beliau sangat selesa bertugas di lapangan bersama beberapa rakan artis lain yang turut menyertai APM.

Katanya, “Masa untuk kita semua rakyat Malaysia berganding bahu bersama bagi memutuskan rangkaian c0v1d-19 daripada terus merebak. Bantulah apa yang termampu untuk kita.”

Selain mengagihkan sumbangan berupa makanan kepada kakitangan h0sp1tal, anggota p0lis dan tentera dalam memastikan mereka tidak kelaparan sepanjang bertugas melancarkan operasi, Dato’ Sri Eizlan termasuk pegawai dari kalangan artis dan penggiat seni (Briged Kesenian) turut menghadiri mesyuarat pengurusan bersama para pegawai tertinggi setiap pagi.

Antara rakan artis yang terlibat termasuk pelakon Adam Shahz, penerbit terkenal Dato’ A. Aida dan Maznah Zolkifli. Hujung minggu lalu, Dato’ A. Aida dilihat komited menyediakan masakan untuk para frontliners sambil dibantu cef popular, Chef Zam.

Alhamdulillah, ramai selebriti yang turun padang membantu.

Sementara itu, ratu hati Dato’ Sri Eizlan iaitu Datin Sri Natasha Rosa Boudville yang setia berkhidmat untuk masyarakat sepanjang c0v1d-19 ini turut menzahirkan penghargaan kepada frontliners terlibat.

Ujarnya, “Terima kasih KKM dan PDRM atas dedikasi dan pengorbanan anda semua supaya kami dijaga dan selamat. Tidak dilupakan juga kepada Angkatan Pertahanan Awam Putrajaya yang tidak putus semangat dan tenaga bersama Eizlan Yusof, Adam Shahz dan Dato’ A. Aida. ”

Mengimbas kembali pembabitan Dato’ Sri Eizlan bersama APM, bapa kepada tiga anak ini telah menerima pentauliahan Leftenan Kolonel (Bersekutu) Angkatan Pertahanan Awam pada April 2018. Sejak pengurniaan lantikan tersebut, beliau aktif berkhidmat bersama APM dan tahun lalu Dato’ Sri Eizlan bersama Adam Shahz serta pasukan APM telah berjaya mencipta rekod dalam Malaysia Book of Records selepas mengharungi laluan laut sepanjang 718.57 kilometer. Ia merupakan pelayaran Ekspedisi Amphibious Craft dari Melaka ke Langkawi selama enam hari membabitkan 133 peserta.

Kredit project 2pi

Dato’ Sri Eizlan Yusof menamatkan zaman dudanya bersama Datin Natasha Rosa Boudville dalam majlis pernikahan serba indah di Bora Ombak Marina, Putrajaya pada tanggal 12 Disember 2019. Datin Natasha merupakan wanita cantik berketurunan Serani yang bekerja sebagai kakitangan pengurusan sebuah hotel bertaraf lima bintang di ibu negara. Beliau memeluk Islam pada Ogos 2018 sebelum dilamar pelakon kacak tersebut pada September 2019.

Moga perkahwinan selebriti romantis ini berkekalan hingga ke syurga dan terus menjadi inspirasi dalam usaha mengajak masyarakat melibatkan diri dalam aktiviti sukarelawan serta kebajikan.

Sumber : Nona

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Be the first to comment

Leave a Reply