Tak Tahan Tengok ‘Adik’ Nya Sering Dikec4m, Akhirnya ‘Abang’ Ebit Lew Dah Bersuara

Bersabar lah adikku. Sunnah perju4ngan memang begini. Abangraja dan sukarelawan thirdforce sudah 6 tahun saban hari non stop. Diugvt bnuh, dikata k4fir,liber4l, “perlu dih4puskan”, dan macam2 lagi. Adik2 sukarelawan disimbah cat, banner di bak4r, diikat, dipukvl dsbg. S3kit mi1steri yg membawa kem4tian juga berlaku.

Kerja bantuan kemanusiaan di bumi penuh barokah ini tidaklah semudah yg kita sangka.

Walaupun sebaik mana niat kita seikhlas mana hati kita ianya tetap sentiasa terdedah kepada pelbagai ujian Allah. Berehatlah sekejap. Kumpul kekuatan. Tingkat kan zikir dan solatmu. Cari mesej yg Allah hantar. Kemudian kembali ke lapangan penuh rendah diri dan bersemangat.

Maafkan semua orang dan hati-hatilah. Keb3encian manusia ini seringkali tak terjangkau dek akal kita tindakan mereka. Antara dua benda mudhar4t pilihlah yg kurang mudh4rat. Antara kepentingan umat sejagat dan kepentingan kecil satu keluarga asnaf maka kita utamakan yg lebih besar. Kerana yang kecil itu kita bantu penuh fathonah diam-diam.

Ingatlah adikku …

Iblis tak suka kerjabaik.

Kita telah membesar dan di sistemkan dengan satu sistem sosial yg pincang dari kerangka politik yang songs4ng. Totok dan extr3eme sudah mengalir dalam dar4h. Cepat melat4h. Sesama orang agama dan ahli ilmu juga bertel4gah bila khilaf. Lahirlah masyarakat yg hilang kasih sayang dan hormat. Semoga kita dapat terus sebarkan kasih sayang dan ajak manusia jom jadi orang baik-baik agar sistem sosial ini kembali berada pada landasannya.

Just do the right things

And do them right.

We can no more do the right things

And do them wrong.

Slightly wrong still not acceptable.

Sayang sangat padamu adikku

Kita ada bnyk perkara yg belum dilakukan bersama … Doa abangraja agar kau sentiasa kuat dan positif.

Together we are stronger.

Regards

Abangraja

21 April 2020

sumber asal : Fb Raja Shamri

Sumber : penakita.pw

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

 

Be the first to comment

Leave a Reply