Connect with us

Hiburan

Isu Resort Aliff Syukri “Samp4h”, Giliran Abby Abadi Pula Tampil Buka Mulut.. “Asyik nampak sal4h orang je”.. –

Published

on

Tindakan pelakon Abby Abadi memuat naik semula hantaran Instagram (IG) usahawan Datuk Seri Aliff Syukri di laman sosialnya mengundang pelbagai reaksi warganet.

Tidak menyalahkan sesiapa menerusi posting tersebut, Abby cuma melontarkan persoalan samada moto ‘customer is always right’ masih sesuai digunakan dalam situasi dialami Aliff Syukri.

Di ruangan komen pelbagai pendapat diberikan warganet, termasuk menganggap Abby menyokong Aliff Syukri dalam isu yang tular sejak semalam.

Abby bagaimanapun menegaskan perkongsiannya adalah mengenai sikap sesetengah pelanggan.

Katanya pelanggan seharusnya menggunakan saluran yang betul untuk membuat aduan jika tidak berpuas hati dengan sesebuah perkhidmatan, bukan bertindak menularkannya.

“Saya rajin juga check in sana sini, ada yang tak kena bagitau management teruslah…Kitaorg sampai dapat bilik ada anai-anai pun rilek je, duduk juga sebab masa tu takde pilihan, tapi takde pulak nak bercerita macam nak jatuhkan bisnes orang.

“Ni sampai nak viral-viralkan atas alasan jumpa lipas dalam peti ais tu pelik sangatlah. Rumah masing-masing kadang ada lipas…bersihkan jelah.

“Tapi yang sampai buat macam hotel sendiri tu kenapa? Asyik nampak sal4h orang je, salah sendiri macam mana pulak?,” tulis Abby menjawab komen warganet yang mend4kwanya menyokong tindakan Aliff Syukri berkongsi rakaman CCTV tersebut.

Rata-rata warganet menyokong tegvran dibuat Abby mengenai sikap sesetengah pelanggan dan menganggap moto ‘customer is always right’ tidak relevan.

“Customer macam ni kalau staff tegur pun tak makan saman ni, silap tegur habis disembur staff pulak biadap mentaliti ‘customers always right’.

“2020 dah tak relevan dah ‘customer always right’…atitude yileekkk.

“Zaman sekarang dah tak ada istilah ‘customer always right’ yang salah tetap salah,” antara komen warganet di ruangan komen.

Terdahulu seorang atlet ‘freerunner’ profesional, Abudi Alsagoff mend4kwa menerima ugvtan selepas mengkr1itik tempat penginapan milik seorang usahawan kosmetik terkenal yang bergelar Datuk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terima kasih kepada pihak family tuan yg memviralkan @sugehhillresortjandabaik kami yg x pasti kesahihanya.. apa pun sy nak ucapkan terima kasih kerana menginap di resort saya di kampung janda baik… iaitu eco resort bukan hotel 5 bintang sbb tu harga bilik di sini serendah rm175..dan mereka bercuti selama 3hari di sini dgn jayanya…terlebih dahulu saya ingin memohon maaf jika byk kekurangan dari pihak kami kepada tuan…. . Utk makluman tuan kami @sugehhillresortjandabaik ada peti cadangan utk komen pelanggan kami.. dan kami sedar akan kekurangan kami dan kami akan megambil mana2 nasihat yg kami rasakan baik bagi kami utk kami perbaiki resort kami.. . Utk makluman pihak tuan,semasa kejadian saya tiada di sana…jika tuan maklum mmg kebiasaannya saya berada di sana utk memantau keadaan di sana terutama memastikan pelanggan berada dlm keadaan baik. . Berkenaan isu air di Lobi,utk pengetahuan Tuan,kami mmg tidak menyediakan air di Lobby sebelum ini,tapi memandangkan keadaan pelanggan yg ramai di sana terutama yg ingin bertanya dan utk check in bilik kami sediakan minuman bagi pelanggan yg dahaga…Untuk pengetahuan Tuan,ketika itu,kami telahpun dlm proses memasang Penapis Air dan ketika ini pemasangan tersebut telah pun berlaku dan tiada lagi air begitu disana melainkan menggunakan penapis air dan jika tuan ke sana telah adapun dipasang penapis Air Cuckoo sejak 2 minggu yg lalu di Lobi . Yang kedua,isu takut anak terjatuh bermain Di Lobby,saya rasa tuan juga maklum bahawa lobi bukan lah ruangan utk berlari atau bermain…di sana adalah ruangan menunggu…tetapi keluarga tuan telahpun bermain bola,makan beramai2 di lobi….baring dia atas sofa dan mengalihkan2 perabot dari tempat asal walhal lobi bukan bertujuan utk aktiviti berkeluarga…..dan juga pihak tuan sendiri membiarkan anak2 kecil bermain di sana…Staff kami warganegara indonesia ada juga menegur tetapi dibalas dgn kata2 kesat oleh pihak keluarga tuan dgn kata2 spt berikut’Orang Indonesia tak layak tegur orang Malaysia dan nanti saya bunuh kamu dan campak Ke laut’…Begitu juga pihak keluarga tuan telah menempah kambing Aqiqah di kawasan kolam renang tanpa kebenara kami..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Perkara berkenaan dikongsi Abudi menerusi sebuah posting di Facebooknya.

Kritikan Abudi kemudiannya menjadi tular dan mendapat perhatian Aliff Syukri yang bertindak menjawab aduan tersebut dengan membuat hantaran sedutan rakaman CCTV di IGnya.

Sumber: Gempak, Trg tv

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending