Connect with us

Hiburan

Man Raja Lawak Ditvduh Menipv Bagi Sumbangan. Sekali Ini Tindakan Man

Published

on

Man Raja Lawak ditudvh menipv tentang sumbangannya kepada masyarakat ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) baru-baru ini.

Seorang individu telah mend4kwa Man menipv rakyat Malaysia kononnya memberi bantuan ribuan ringgit kepada orang ramai semata-mata mahu kelihatan ‘hero’ di mata masyarakat.

“Tu la Man, dulu kau menipv rakyat Malaysia konon-konon jadi hero kau sedekah beribu-ribu duit kat orang miskin, padahal kau tak buat pun…aku tahu.

“Allah bayar cash, sekarang kau makin tak popular. Kena ingat tau hidup ni jangan pernah menipv. Aku tau, kau dengan geng-geng kau sokonglah macam mana pun aku tetap tau,” katanya.

Tudvhan individu yang menggunakan nama @adam_mazwan1 itu telah dikongsi Man pada entri terbaru di laman sosial Instagram (IG)nya sejak semalam.

Man turut mempelawa @adam_mazwan1 bertemunya di balai polis untuk mengemukakan bukti seperti yang diminta.

“Jom dik jumpa abang kat bal4i..abang tunjuk semua bukti depan mata kau nanti. Lepas tu abang sam4n kau pulak. Abang dapat duit RM4 juta, Abang bagi sumbangan lagi pasal abang memang nak nampak HERO di mata masyarakat,” tulisnya sinis.

Tidak berakhir di situ, @adam_mazwan1 turut mencabar Man mengemukakan sam4n terhadapnya dan mend4kwa mengenali Man dengan rapat.

Katanya lagi, tindakan Man menularkan komen ditulisnya juga adalah untuk tujuan mencari publisiti selain meminta pelawak tersebut bertaubat.

Sementara itu di ruangan komen ada di antara pengikut menafikan tudvhan @azwam_mazwan1 dan mengakui pern4h dibantu Man.

Posting terbaru Man itu turut mendapat perhatian teman-teman pelawak seperti Shuib Sepahtu, Che Mat Raja Lawak dan Zalif Sidek

Shuib Tawar Pekerjaan

Sebelum ini Man pernah sedia wang sebanyak rm50k untuk bantu mereka yang terjejas sepanjang PKP

Man atau nama sebenarnya, Abd Rahman Kasim berhajat membantu meringankan beban masyarakat yang benar-benar terkesan dengan wabak C0VID-19 yang telah menjejaskan kehidupan sebahagian besar daripada rakyat Malaysia.

Atas dasar tanggungjawab sesama manusia, Man tanpa ragu-ragu memperuntukkan RM50,000 hasil daripada kemenangannya pada pertandingan Maharaja Lawak Mega (MLM) 2019.

“Situasi sekarang amat terkesan kepada semua warga Malaysia termasuk saya dari segi emosi dan kewangan.

“Saya Abd Rahman B Kasim sebagai warga Malaysia dengan rendah hati terpanggil untuk berkongsi hadiah wang tunai hasil juara MLM 2019 tempoh hari bagi meringankan beban anda untuk meneruskan kehidupan.

“Sesiapa yang benar-benar memerlukan bantuan sahaja yang akan saya layan dan sila DM (direct message) berikan detail (maklumat lengkap) kenapa saya harus membantu anda sehinggalah bajet 50K (RM50,000) habis digunakan sepenuhnya,” tulis Man dalam entri di Instagram peribadinya.

Tawaran kemanusiaan yang dihulurkan oleh Man mendapat perhatian segenap lapisan masyarakat yang memuji usaha murni yang dilakukannya.

Keperibadian menawan Man setidak-tidaknya memberikan makna yang cukup besar kepada sebilangan besar daripada rakyat Malaysia yang benar-benar terkesan dengan wab4k C0VID-19.

Dalam hantaran seterusnya, Man turut memaklumkan, pengumuman tawaran bantuan kemanusiaan yang dibuatnya mendapat maklum balas luar biasa daripada masyarakat.

Justeru, kata Man, dia akan meneliti dengan mendalam setiap permohonan yang diajukan kepadanya oleh mereka yang benar-benar memerlukan bantuan.

“Andainya tiada respon daripada saya, anggap sahaja bajet 50K telah habis digunakan (membantu mereka yang memerlukan),” kata Man lagi.

Sumber : trendingsangat

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending