Connect with us

Hiburan

Selang sehari, dua ibu muda men1ngg4l dunia lepas bers4lin anak sulung

Published

on

Hasrat bagi menatap wajah zuriat tercinta tidak k3sampaian apabila segala-galanya sudah tertulis untuk mereka yang telah dipanggil menemui pencipta-Nya.

Itu kisah peng0rb4nan dua ibu muda yang ditakdirkan men1ngg4l dunia selepas melahirkan cahaya mata sulung masing-masing.

allahy4rh4m Umi Afiqah Alhanis Mohd Azmi, berusia 26 tahun men1ngg4l dunia selepas melahirkan bayi perempuan di h0sp1tal Sultan Ismail Petra, Kuala Krai pada 15 Ogos lalu akibat komplikasi dalaman.

“Sungguh hebat jihad & syahid buatmu adik iparku. Allah telah janjikan seorang puteri apabila dilahirkan nanti namun pemergianmu, Allah sahaja yang mengetahuiNya..

“Perginya dirimu amat dirasai oleh semua orang. Lin4ngan air mata membasahi bila mengenangkanmu. Sesungguhnya aku berdoa agar dikau tenang disana dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” luah Mohd Azhar Azmi.

Sementara itu, allahy4rh4m Noor Syahira Azizi, berusia 21 tahun men1ngg4l dunia pada 16 Ogos lalu selepas 10 hari melahirkan bayi lelaki di h0sp1tal Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Menurut pihak pengurusan jen4zah Mr Wan Cai Official, arw4h dalam keadaan normal selepas bersalin namun k3sihatannya tiba-tiba merosot sebelum diser4ng s4wan serta hil4ng ingatan sehingga koma.

“Doktor mendapati otak ibu muda ini sudah lagi tidak berfungsi selepas bert4rung nyawa.. Akhirnya arw4h menghembvskan nafasnya yang terakhir..

“Berakhir juga satu pender1t4an.. Terhenti sudah segala k3s4kitan.. Perginya seorang isteri dan insan yang dicintai.. Terputus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri,” kongsinya.

Al-Fatihah dan salam takziah buat kedua-dua keluarga arw4h. Semoga r0h mereka dicucuri rahmat dan diletakkan di syurga Allah SWT.

Sumber : wowberita

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending