Connect with us

Hiburan

“Dia dah kerja keras” – Nak Belanja Mak Makan Sushi, Tapi Tak Cukup RM1 Buat Penjual Tersentuh

Published

on

Marcus, seorang peniaga sushi dari Tamana Bukit Anggerik kongsikan detik manis campur sebak pasal seorang budak lelaki yang datang ke premisnya nak belikan sushi untuk ibunya.

Menurut penjelasan daripada WORLD OF BUZZ, masa dia datang ke kedai, dia perhatikan budak lelaki yang sedang isi maklumat dalam logbook itu dilihat dalam keadaan seperti baru lepas cedera sebab ada terjatuh sebelum itu.

Kata Marcus, dia terus bangun tanpa merengek. Apa yang membuatkan Marcus m4kin rasa terharu adalah apabila dia bertanyakan kepada adik ini makan untuk berapa orang, jawapannya membuatkan Marcus benar-benar terharu.

Kalau min pun mungkin rasa penat tu hilang, sweet sangat!

Saya datang sorang sebab nak belikan sushi untuk mak. Dia dah kerja keras jadi saya nak belanja dia”

Ketika nak buat pembayaran, wang yang ada di tangan adik ini tak cukup harga semuanya RM 17.15 tetapi adik ini cuma ada RM 16 sahaja!

Disebabkan hatinya lembut apabila melihat ketekunan adik ini, Marcus belanja RM1 untuk bantu adik ini tunaikan hajat belanja ibunya.

Adik tersebut gembira dan dengan nada yang penuh sopan ucapkan balik terima kasih dekat Marcus.

Bagi min mereka berdua ini memang hero, adik ni yang sanggup kumpul duit sebab nak balas jasa mak dan Marcus yang hatinya begitu mulia bagi diskaun dekat adik ni. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber: Lobakmerah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending