Selepas Teruk Dikec4m ‘Backup’ Neelofa, Sekali Mawar Jelas Maksud Sebenar Komennya

Nama pengacara dan usahawan terkenal iaitu Noor Neelofa semakin hang4t diperkatakan berikutan dengan beberapa dakwa4n mengenai dirinya yang dipercayai melangg4r Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan.

Bukan itu sahaja, setiap tanduk selebriti ini seolah-olah sentiasa diperhatikan oleh kebanyakan rakyat Malaysia terutamanya pengguna media sosial.

Seperti yang kita sedia maklum, Neelofa, suami dan ahli keluarganya telah terpalit dengan beberapa dakw4an melangg4r SOP seperti berkumpul untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri, melangg4r SOP ketika majlis perkahwinan serta merentas negeri ke Langkawi dan Negeri Sembilan.

Berikutan daripada isu tersebut, seorang individu dikatakan telah mewujudkan satu petisyen berjudul ‘langg4r SOP: PDRM, Penjarakan Neelofa Segera’ dengan tujuan menggesa pihak berkuasa mengenakan hukum4n yang setimpal kepada Neelofa atas kesalahan yang dilakukannya.

Difahamkan, petisyen tersebut telah ditandatangani lebih daripada 45 ribu orang.

Tetapi berbeza pula dengan pendapat seorang pelakon tempatan iaitu Mawar Rashid yang tampil bersuara seakan tidak bersetuju dengan kandungan petisyen tersebut selain membela nasib usahawan terkenal itu.

Bukan itu sahaja, menerusi komen yang ditinggalkan Mawar di satu portal hiburan, dia berpendapat Neelofa merupakan seorang insan yang telah banyak memperjuangkan Islam dan dia tidak sepatutnya dipenjar4kan.

Namun, komen tersebut telah dipadam selepas dipercayai mendapat keca4man daripada netizen.

Selepas teruk Mawar Rashid dikec4m di media sosial kerana kenyataan dia menyokong Neelofa dan meminta supaya Neelofa tidak dipen jarakan dia terpaksa tampil jelaskan maksud sebenar.

“Bertenang semua.. ada salah faham ni. And Mawar pun salah tak tulis bebetul dan ayat pun tak penuh sampai buat you all semua marah and serang Mawar. Sorry semua 

Baca balik statement Mawar, “Harap dapat diselesaikan dengan cara yang baik”

Maksud Mawar kat sini, Kalau kena kompavn/denda lagi, memang patut kena bayar. Dan kalau mahkamah dah putuskan kena penj4ra, Mawar respect keputusan mahkamah.

Cuma bila bercakap pasal “penj4ra”, bunyi tu menakutkan. Mawar pun turut rasa takut lah. Sebab Mawar ni sejenis cepat kesian kat orang.

Dan Mawar pun kesian & simpati juga kepada Frontliner, rakyat dan semua yang terlibat dalam c0vld-19 ni. Lagi2 hari ni dah almost 7K org positive dalam Malaysia. Mawar lagi la risau ttg c0vld ni 😭

Dan Mawar tak bermaksud pun cakap sebab dia berjuang pasal Palestin tu, dia boleh langg4r SOP.. yang salah tetap salah. Dan Mawar respect apa saja keputusan mahkamah untuk yang bersalah.

Sorry k sebab statement tak clear. Mawar mintak maaf. You guys semua take care k. Stay Safe. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin”

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaMedia

Sumber : OH BULAN : AwatttSyeikhh Network

Be the first to comment

Leave a Reply