“Salah boh dalam l0kap, yg betul teruskan perjuangan” – Sharnaaz Ahmad

KEKECOHAN yang ditimbulkan penyanyi rap Caprice tentang cerita belakang tabir membabitkan personaliti dakwah Ebit Lew di Gaza cukup mengejutkan banyak pihak.

Rata-rata masih celaru dengan apa yang berlaku namun jelas tindakan Caprice atau Ariz Ramli, 33, itu mencetuskan pelbagai tanda tanya mengenai misi bantuan kemanusiaan mereka di bumi P.alestin.

Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzzaman menerusi platform Telegram memberi penjelasan mengenai isu k.ontroversi melibatkan pasukan Ustaz Ebit Lew ke Gaza baru-baru ini. Nadir Al-Nuri berkata, beliau tidak pernah menyimpan sebarang perasaan d.engki terhadap ikon terkenal negara itu.

Pelakon Sharnaaz Ahmad, 36, antara yang kecewa dengan perbalahan membabitkan dua tokoh berkenaan turut memberi respon terhadap isu yang sedang hangat diperkatakan ini. Sharnaaz berpendapat, isu ini seharusnya dibincang dengan baik tanpa melibatkan sebarang pendedahan di media sosial.

 

 

Katanya, pert.elingkahan yang berlaku hanya memburukkan nama negara. Sesiapa yang salah atau benar tidak perlu menjadi bahan tontonan umum.

Menurut pelakon ini, dia juga pada suatu ketika dahulu turut berperangai emosi seperti Caprice. Namun, dia menjadikan masa muda itu sebagai pengalaman untuk menjadi lebih matang.

Malah, pelakon Isteri Misteri ini menyeru Tuan Nadir, Ustaz Ebit Lew dan Caprice untuk duduk berbincang mengenai permasalahan yang timbul.

Dia secara peribadi tidak mahu mengetahui siapa yang bersalah. Sebaliknya menyedari ketiga-tiga nama itu membawa imej negara dan agama.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DDM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @DiariDuniaMedia

Sumber: Sharnaaz Ahmad

Be the first to comment

Leave a Reply