Harris Anuar Berhijrah Dan Berubah, salah satu sbbnya adalah kerana Sarah…

Pelakon Harris Annuar khabarnya banyak melibatkan diri dalam aktiviti d4kwah dan dia juga dilihat sering berkongsikan hantaran berkaitan ilmu agama di media sosial miliknya.

Jelas Harris, dia juga kini menuntut ilmu dengan pendakwah bebas, Ebit Lew dan bertekad untuk berubah ke arah yang lebih baik.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

Dia yang dihubungi sebuah media berkata, penghijrahannya kali ini adalah merupakan satu iktibar daripada kisah-kisah yang telah terjadi di sekelilingnya.

Antaranya, kem4tian penyanyi Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin, baru-baru ini.

Kalau ingin diceritakan agak panjang, tapi antara sebab saya berubah adalah selepas melihat kem4tian Siti Sarah. Ketika arw4h pergi, ramai yang mendoakan kesejahteraanya. Saya sangat cembvru kerana bagi saya, arw4h pergi dengan cara yang sangat mulia. Orang kata meningg4l dalam Husnul Khotimah.

Sewaktu menyaksikan tahlil yang dibuat untuk arw4h juga, saya rasa terpegun melihat ramai rakan artis yang telah berubah. Jadi, saya bertanya kepada diri sendiri, bila giliran saya? Pada sebelah malamnya, sewaktu tidur, saya mendapat mimpi yang saya pula akan meningg4l dunia. Dari situ saya tahu yang Allah ingin tunjukkan sesuatu kepada saya.

Dia dalam pada itu walau bagaimanapun menafikan akan meninggalkan dunia hibur4n sepenuhnya setelah berhijrah.

Harris juga berharap akan terus istiqamah dalam episod perubahannya ini.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

Perkembangan terkini, adik kepada pengacara Nadia Annuar ini bakal menjalani penggambaran drama bersiri Kerana Dia Suka tidak lama lagi selama tiga bulan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lepat Pisang

Sumber:  Teh Tarik Kaw

Be the first to comment

Leave a Reply