Da’i Syed Dan Hana Ismail Bakal Terbitkan Novel ‘7 Hari Istikharahku’, Ini Pula Kata Net1zen

Selepas hampir sebulan mendirikan rumah tangga, pasangan Da’i Syed dan Hana Ismail dikatakan bakal mengeluarkan novel nukilan mereka sendiri. Novel yang berjudul ‘7 Hari Istikharahku’ ini bakal menceritakan mengenai perjalanan suka duka pasangan ini.

Perkara itu dimaklumkan sendiri oleh pendakw4h bebas itu menerusi perkongsian di Instagram Story di mana mereka kini sedang menyiapkan novel tersebut. Dalam masa yang sama, dia turut meminta orang ramai mendoakan urusan pembuatan novel itu akan dipermudahkan.

Di dalam sebuah lagi video lain, Hana dilihat gag4l menahan air mata semasa menceritakan mengenai pembuatan novel tersebut. Malah dia juga turut ditenangkan oleh suaminya yang dilihat tidak lepas memeluknya dari belakang.

@nxxrxxl_syuu99

Dulu ramai yang kecam dai syed,sekarang Alhamdulillah Allah bagi die seribu kebahagiaan bersama isteri die,walaupun die kenal x lama dengan isteri die🥰🥰semoga bahgia hingga ke jannah,Aamiin#fypシ #fypシ゚viral #daisyed #hanaalmauzah #istikharahku

♬ bunyi asal – Syuhadahaurashop – Syuhadahaurashop

Walau bagaimanapun, perkongsian tersebut telah menerima krit1kan dari netizen yang meluat melihat gelagat pasangan ini setelah berkahwin. Menurut mereka, gelagat Da’i Syed yang mempamerkan kemesraannya semasa isterinya ditemu bual telah mencetvskan rasa kurang senang net1zen.

Meninjau di ruangan komen, netizen turut menegvr pasangan ini yang terlalu menunjuk-nunjuk kebahagian dan kemesraan di hadapan ramai. Malah ada yang menganggap perkahwinan mereka juga masih lagi baru dan tidak perlu untuk menuliskan novel tentang kisah perjalanan mereka.

“Dia bukan pelakon nak romantik-romantik tunjuk kat orang.”

“Dia lepas kahwin kan, dia lah yang terpaling ada isteri.”

“Lah 7 hari istikharah pun buat buku…”

Sekadar info, Da’i Syed dan Hana Ismail selamat disatukan pada awal bulan lalu selepas sebulan berkenalan. Difahamkan, Hana mendapat keyakinan untuk berkahwin dengan pendakwah itu selepas melakukan solat sunat Istikharah selama seminggu.

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LP

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Lepat Pisang

Sumber:HCL: Sumber

Be the first to comment

Leave a Reply