Mengalami masalah Kesihatan selepas Bersalin- Yatt Hamzah Turun 9 kg

Selepas melahirkan anak yang keempat baru-baru ini, Yatt Hamzah iaitu pelakon dan pengacara tv berkongsi telah menurutkan berat badannya sebanyak 9 kg dalam masa yang singkat.

Perkongsiaan itu sedikit sebanyak membuatkan rata-rata peminatnya teruja akan perubahan itu dan rata-rata meminta Yatt Hamzah berkongsi apa tips yang diguna pakainya.

Namun, melalui perkongsiaan berkenaan, Yatt menyatakan ia sedikit berbeza berbanding melahirkan anak-anak yang sebelum ini. Hal ini berikutan dirinya mengalami masalah kesihatan selepas sahaja bersalin pada 30 Disember yang lepas.

“Bonda turun 9 kg dlm masa 2 minggu ni. ”

“Kali ni lambat sket berbanding anak2 sblm ni sbb ada masalah kesihatan slps shj Bonda bersalin haritu pd 30 Dec 2019.”

“Selalunya lebih 10 kg dlm masa seminggu je..”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#firstphoto2020 Finally Bonda muncul jua tunjuk muka harini berpantang hari ke 15.. Tu pun sbb ada photoshoot new born baby #SuciHawaZulaikha dg @babybonnetviralmalaysia Tapi knpkah mak baby yg over ni?? Nak shoot anak, mak yg beriya mekap..Haaa, sbb dah ditacap cantik oleh MUA @yusra_yahaya Bonda tetiba confident sket nak tunjuk muka ni. Kalau x mmg berpilis dahi, berkain batuk, bau herba jamu bagai badan ni..Hehe..😛🤭😅 . Ok nak share dg ibu2 berpantang di luar sana..Bonda turun 9 kg dlm masa 2 minggu ni. Kali ni lambat sket berbanding anak2 sblm ni sbb ada masalah kesihatan slps shj Bonda bersalin haritu pd 30 Dec 2019. Selalunya lebih 10 kg dlm masa seminggu je..Tapi xpelah lain2 anak lain2 kisah dan pengalaman kan.. Nak tahu Bonda sakit apa lepas bersalin?? Nanti Bonda share kisah tu dlm part 4 & 5 #kisahlabourroombondayatt ya.. In shaa Allah.. Sabar sket tauu..🥰🤗❤ . New born photographer 📷 @babybonnetviralmalaysia . Makeup 👄💄 @yusra_yahaya . Jubah & Shawl @jubahroyale . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #bondaYHshare #ibuhamil #kisahlabourroomBondaYatt #30dec2019 #Sucino4 #givingbirth #1stphoto2020

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Berikutan dengan perkongsiaan ini, rata-rata peminatnya bertanyakan apa rahsia yang digunakan sehingga berjaya menurunkan berat badam dalam 2 minggu serta tidak lupa juga ada yang memuji kecantikkannya kini.

Melalui komen-komen yang diterima yang bertanyakan berkenaan dirinya itu, Yatt sekali lagi memuat naik di laman Instagram dengan berkongsi apa yang menjadi rahsia kepada penurunan berat badannya.

“Mashaallah sejak post gambar berjubah putih smlm ramainya yg tanya apa rahsia cpt kurus muka selim melim bagai.”

“Allahurobbi..Haza min fadhli rabbi..Semua dr Allah .. Tapi jujur Bonda mmg rajin bertungku dr dulu. Tu bukan rahsia tp amalan yg kena rajin buat.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mashaallah sejak post gambar berjubah putih smlm ramainya yg tanya apa rahsia cpt kurus muka selim melim bagai..Allahurobbi..Haza min fadhli rabbi..Semua dr Allah .. Tapi jujur Bonda mmg rajin bertungku dr dulu. Tu bukan rahsia tp amalan yg kena rajin buat. Paling afdhal 2-3 kali sehari pagi sekali.. ptg sekali..mlm sblm tidur sekali.. Tp Bonda sempat buat 2 kali je.. Pagi oleh Kak Sal CL @ashriszspa .. ptg bertungku sendiri dg TUNGKU ELEKTRIK PREMIUM dr @PELAM_HQ . Haaa mmg mudah sgt kerja Bonda dg tungku electric ni sbb sambil menyusu pn boleh bertungku.. Cuma perlu panaskan tungku sejam sblm guna..Dah panas terus je cabut kabel cas dan mulalah tekan2 pd perut..kaki dan mana2 bhgn yg sakit dan sengal slps bersalin.. Alhamdulillah Bonda sgt berpuas dg tungku elektrik @pelam_hq ni dan syorkn ibu2 berpantang semua utk amalkn juga. In shaa Allah cepAT sembuh, selim dan kecut peranakan. . Terima kasih @pelam_hq krn memudahkan perjalanan Bonda berpantang dg baby #SuciHawaZulaikha dan kakak2nya #THESUCIS yg semua drama queen tu..😅🤗 Alhamdulillah .. . TQ @shakilaadnan tlg ambilkan gambar ni sambil2 photoshoot new born baby semalam.. 🤗🥰😘 . #igreviewyatthamzah #igreviewbyyatthamzah #bondaphotoshootsbbtumekap #alamekapsikitlight2je #yattmengayat #darihatiseorangmujahidah #fromtheheartofamujahidah #bondaYH #bondaYatt #ibuberpantang #bondaberpantang #berpantangday15 #pelamhq #tungkuelektrik

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang

Sumber : Instagram Yatt Hamzah/diaridunia

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.