
P0lis Perak akan menggerakkan 160 anggota termasuk pegawai bagi meneruskan gerakan mencari peserta Gopeng Ultra Trail (GUT) 2019, Mohammad Ashraf Hassan pada Sabtu ini.
Ketua P0lis Perak, Datuk Razarudin Husain @ Abd Rasid, berkata gerakan secara besar-besaran itu akan diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perak, SAC Yahya Abd Rahman dalam usaha untuk membantu mengesan kehilangan manggsa yang lebih dikenali sebagai Acap.
Beliau berkata pencarian Mohammad Ashraf yang hilang sejak 23 Mac lalu juga akan dibantu Unit Anjing Pengesan Polis Diraja Malaysia (K9) dari Ibu Pejabat Polis Bukit Aman.
“Kita akan membuat pencarian di kawasan tiga kilometer dari garisan penamat kerana kita percaya kemungkinan dia hilang dalam kawasan sebelum ke garisan penamat,” katanya kepada Bernama.
Sementara itu, status abang kepada Acap di FB Denny Lang “
….Jika Kamu Jadikan Kesedihan Keluarga Kami Sebagai Jenaka Layaklah Kami Andaikan Bahwa Hati Kamu Telah Matii….
Berjumpa Orang Lama Penduduk Tempatan
Kehadiran Mufti Ke Based Kawalan
Mengiringi Wakil Dato Kazim Mendaki
Meneruskan Pencarian Pada Spot Target
Kami Unit SAR Hampir Tidak Punya Masa Utk Melayan Fitnah Socmed. Jika Kamu Jadikan Kesedihan Keluarga Kami Sebagai Jenaka Layaklah Kami Andaikan Bahwa Hati Kamu Telah Matii.
Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LepatPisang
sumber : Berita harian online / FB denny lang / petuadanresepibonda.com
Leave a Reply